Беларусбанк: Приватизацію білоруських держбанків може бути відкладено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Беларусбанк: Приватизацію білоруських держбанків може бути відкладено

Казна та Політика
214
Заступник голови правління Беларусбанка Володимир Новік не виключає відстрочення приватизації білоруських держбанків.
"Думаю, зараз проекти з продажу контрольних і міноритарних пакетів акцій (білоруських банків) буде на деякий час відкладено", - сказав він журналістам в п'ятницю в Мінську.
Він також зазначив, що проекти з модернізації і реорганізації Беларусбанка "продовжуватимуться, адже сьогодні потрібно поліпшити інвестиційну привабливість, підвищити капіталізацію і його вартість".
"Ми ще не шукали інвестора. Триває підготовча робота", - додав Новік. Він також повідомив, що банк знаходиться в процесі вибору фінансового консультанта для проведення своєї оцінки.
Як повідомлялось раніше, зараз білоруські держбанки мають проблеми з ліквідністю, пов'язані з необхідністю створення значних резервів.
У Білорусі розглядається можливість продажу міноритарних пакетів (до 20%) двох найбільших держбанків - Беларусбанка і Белагропромбанку. Крім того, Сбербанк РФ (РТС: SBER) зацікавлений в придбанні всієї держчастки в білоруському БПС-банку - 95,9% акцій.
Беларусбанк за підсумками 2008 року посів 16-е місце за об'ємом активів серед банків СНД і 1-е місце серед 31 білоруського банку в рейтингу "Інтерфакс-1000: Банки СНД", підготовленому "Інтерфакс ЦЭА". БПС-банк зайняв в цьому ренкінгу 85-е і 4-е місце відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас