Кабмін ініціює продовження виплати допомоги з часткового безробіття до 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціює продовження виплати допомоги з часткового безробіття до 2011

Казна та Політика
273
Кабінет Міністрів ініціює продовження виплати допомоги з часткового безробіття до 2011 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства праці та соціальної політики з посиланням на главу міністерства Людмилу Денисову.
15 жовтня, виступаючи на форумі роботодавців у Миколаївській області, міністр праці і соціальної політики повідомила, що уряд має намір ініціювати пролонгацію норми про виплату допомоги з часткового безробіття, яке діє до кінця поточного року, на 2010 рік.
Відповідна норма міститься в законі "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення".
Згідно з цим законом, допомога з часткового безробіття надається застрахованим особам в разі втрати ними частини заробітної плати в результаті вимушеного тимчасового скорочення нормальної чи встановленої на підприємстві відповідно до законодавства тривалості робочого часу і (або) перерви в отриманні заробітної плати або скороченні її розмірів у зв'язку з тимчасовим припиненням виробництва без переривання трудових відносин з причин економічного, технологічного і структурного характеру.
Перелік цих причин затверджений наказом Мінпраці.
Як повідомлялося, у вересні офіційний рівень безробіття знизився на 0,1 п.п. до 1,9%.
На 1 вересня в Державній службі зайнятості було зареєстровано 0,570 млн. безробітних.
Національний форум профспілок (НФПУ) оцінює реальну кількість безробітних в 2,5 млн осіб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас