Більшість азіатських ринків падають в п'ятницю на побоюваннях погіршення прибутку компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських ринків падають в п'ятницю на побоюваннях погіршення прибутку компаній

Фондовий ринок
122
Більшість фондових ринків Азії падають в п'ятницю на побоюваннях погіршення корпоративних прибутків, оскільки LG Display прогнозує зниження цін на свою продукцію, включаючи РК-екрани, а звітність Goldman Sachs і Citigroup розчарувала багатьох інвесторів, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific знизився на 0,7% з відкриття торгів - до 119,66 пункту. Приріст індикатора з початку тижня складає 0,8%. З березневого мінімуму показник набрав 70%.
Японський індекс Nikkei 225 опустився на 0,09%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,5%. Гонконгський Hang Seng додав 0,1% услід за бурхливим зростанням ринкової вартості китайських нафтових компаній, викликаним підвищенням цін на нафту.
"Інвестори не наважуються увійти на ринок через сумніви у виправданості поточних котирувань, проте стійке зростання прибутку може підвищити їх довіру", - відзначила представник ABN Amro Private Banking Дафна Рот.
Результати південнокорейською LG Display, другого за величиною виробника РК-екранів у світі, за третій квартал виявилися гіршими за прогнози аналітиків. Акції компанії подешевшали на 4,4%.
Ціна паперів найбільшого японського банку по величині ринкової капіталізації Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. впала на 3,5%. Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. скоротив капіталізацію на 2,5%.
Вартість паперів провідного японського брокера Nomura Holdings опустилася на 1,1%.
Падіння котирувань у фінансовому секторі спричинене слабшими, ніж очікувалося, фінансовими результатами найбільших банків США за третій квартал.
Чистий прибуток Goldman Sachs в третьому фінкварталі склав $3,19 млрд, або $5,25 на акцію, виручка - $12,37 млрд. Аналітики в середньому прогнозували їх на рівні $4,18 на акцію і $10,98 млрд.
Citigroup отримав чистий прибуток у розмірі $101 млн за підсумками третього кварталу 2009 року, проте з розрахунку на акцію зафіксував чистий збиток в 27 центів. Протягом третього кварталу Citigroup завершив оголошений раніше обмін акцій. Це дозволило йому зафіксувати дохід після сплати податків у розмірі $851 млн, проте скоротило обсяг коштів, які виплачують власники звичайних акцій на $3,1 млрд. У зв'язку з цим за підсумками кварталу банк зафіксував чистий збиток з розрахунку на акцію.
Котирування акцій австралійського рітейлора Harvey Norman вкачалися на 6,7%, оскільки зростання його виручки виявилося повільнішим, ніж у конкуруючої компанії JP Hi-Fi Ltd.
Курс цінних паперів Japan Airlines обвалився на 11% після того, як японські газети повідомили, що компанія може відмовитися від продажу JALways Co.
Китайський нафтовий концерн PetroChina, друга компанія світу за величиною ринкової капіталізації, додав з відкриття торгів 1%, оскільки нафта подорожчала на 3,2% - до $77,58 за барель у четвер в Нью-Йорку. Вартість паперів японської Inpex Corp. підвищилася на 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас