Європейський індекс Stoxx 600 в четвер зріс за підсумками 2-ї сесії поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський індекс Stoxx 600 в четвер зріс за підсумками 2-ї сесії поспіль

Фондовий ринок
76
Більшість європейських фондових індексів у четвер продемонстрували незначне зниження - в межах 0,4%.
В той же час зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 піднявся за підсумками торгів на 0,1% і закрився на максимальній позначці з 3 жовтня 2008 року, повідомило агентство Bloomberg. З березневого мінімуму індикатор злетів вже на 57%.
"Нам довелося зрозуміти, що ралі на фондовому ринку, що почалося в березні, не продовжуватиметься такими ж темпами, як раніше, але це не причина думати, що ринок не ростиме далі, - відзначає фондовий керівник Barclays Stockbrokers Ltd. у Лондоні Хенк Поттс. - Будь-яка консолідація ринку навряд чи буде тривалою. Ми зберігаємо позитивний настрій".
Вартість акцій британської мережі супермаркетів Sainsbury підскочила на 10% - максимальний підйом за два роки, досягнувши 342,5 пенса. Папери компанії подорожчали "на чутках про те, що сім'я Сайнсбері прийняла пропозицію Катара про покупку акцій, що належать їй, за ціною 420 пенсів за кожну", відзначають в Royal Bank of Scotland.
Катар є найбільшим акціонером Sainsbury, йому належить 26% акцій компанії, які були придбані в рамках невдалої спроби поглинання британської мережі в 2007 році. Сім'ї Сайнсбері належить близько 15% компанії.
Папери Nokia впали в ціні на 11%. Фінський виробник мобільних телефонів зафіксував у третьому кварталі збиток вперше за багато років - у розмірі 449 млн євро, виручка скоротилася на 19,8% і склала 9,81 млрд євро. Аналітики в середньому прогнозували чистий прибуток на рівні 367 млн євро, виручку - в 10,03 млрд євро.
Папери Anglo American подешевшали на 4,1%, Xstrata - на 2% після появи інформації про те, що Xstrata вирішила не виставляти оферту на покупку Anglo American.
Акції Swiss Reinsurance впали в ціні на 3,6%. Аналітики Bank of America Merrill Lynch знизили рекомендацію для паперів швейцарської перестрахувальної компанії до "нижче за ринок" з "нейтрально", відзначивши очікування результатів дуже результативної діяльності у сфері перестраховки".
В той же час ціна паперів Swatch Group AG, найбільшого світового виробника годинників, підскочила за підсумками торгів на 6,8% після того, як Xinyu Hengdeli Holdings Ltd., китайський партнер компанії, заявив, що чекає збільшення споживчого попиту в країні в наступні три роки. Swatch є власником 8,1% китайського рітейлора.
Вартість акцій Remy Cointreau зросла на 8,5%. Французький виробник спиртних напоїв повідомив про зниження виручки за перші шість місяців поточного року на 0,7% - до 362,7 млн євро. Аналітики чекали значнішого падіння цього показника - на 7,5%.
Чотирнадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися до закриття ринку 15 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас