Індекси США зросли в четвер слідом за нафтовим сектором, акції банків подешевшали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США зросли в четвер слідом за нафтовим сектором, акції банків подешевшали

Фондовий ринок
92
Фондові індекси США завершили торги в четвер на нових рекордах за останній рік слідом за зростанням котирувань акцій компаній нафтового сектора, що компенсував зниження вартості паперів банків, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів 16 жовтня також показують позитивну динаміку: грудневі контракти на S&P 500 до 8:32 додали 0,2% і на Dow Jones - 0,11%.
Вартість нафти в четвер підскочила на 3,2% - досягнувши $77,58 за барель, внаслідок чого акції найбільших виробників Exxon Mobil і Chevron збільшилися в ціні більш ніж на 1,5%. Причиною цього стали дані міністерства енергетики про те, що комерційні запаси бензину впали минулого тижня на 5,23 млн барелів (2,4%) і склали 209,159 млн барелів.
"Оскільки економіка покращується, поліпшується і попит на нафту, тому ціни підвищуються і нафтові компанії відчувають себе по-справжньому здорово, - відзначає керівник Avatar Associates Скрині Сейберт. - Ми можемо чекати, що вартість нафти коливатиметься на цьому рівні, а тренд на наступні декілька років - підвищувальний".
Крім того, аналітики Morgan Stanley почали аналіз акцій нафтопереробних компаній США, заявивши, що вони чекають їх подорожчання в нинішньому році. Експерти рекомендували купувати папери Sunoco Inc., що викликало зліт їх вартості на 10% - максимальний підйом за десять місяців.
Всі дев'ять НПЗ, акції яких торгуються на відкритому ринку, подорожчали в четвер, зокрема, Tesoro - на 8,6% і Valero Energy - на 7,1%.
В той же час котирування акцій банків опустилися 15 жовтня після публікації звітності банків Goldman Sachs і Citigroup, що розчарувала деяких інвесторів. Крім того, експерти пояснюють це падіння тим, що інвестори фіксують прибуток після істотного підвищення фінансового сектора в попередній день.
Вартість акцій Goldman Sachs знизилася на 1,9%, незважаючи на те, що фінансові показники перевершили прогнози ринку. Чистий прибуток банку в третьому фінкварталі склав $3,19 млрд, або $5,25 на акцію, виручка - $12,37 млрд. Аналітики в середньому прогнозували їх на рівні $4,18 на акцію і $10,98 млрд.
"Були деякі люди, які думали навіть про $6 млрд прибутку, що було дійсно нереалістично", - заявив головний інвестиційний директор MTB Investment Advisors Уїльям Двайер. За його словами, основна частина оптимістичних очікувань вже була закладена в ціни.
Папери Citigroup подешевшали за день на 5%. Банк отримав чистий прибуток у розмірі $101 млн за підсумками третього кварталу 2009 року, проте з розрахунку на акцію зафіксував чистий збиток в 27 центів на акцію. Протягом третього кварталу Citigroup завершив оголошений раніше обмін акцій. Це дозволило йому зафіксувати дохід після сплати податків у розмірі $851 млн, проте скоротило обсяг коштів, що виплачуються власникам звичайних акцій на $3,1 млрд. У зв'язку з цим за підсумками кварталу банк зафіксував чистий збиток з розрахунку на акцію.
Також знизилася ціна акцій Bank of America (на 2,6%) і Capital One Financial (на 3,1%), які займають провідні позиції в США за обсягом випуску банківських карт. Причиною цього стало повідомлення про збільшення у вересні числа що користувачів кредитних карток, які прострочили платежі.
Індекс Dow Jones Industrial Average в четвер зріс на 47,08 пункту (0,47%) - до 10062,94 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгів на 4,54 пункту (0,42%), склавши 1096,56 пункту.
Значенння індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 1,06 пункту (0,05%) - до 2173,29 пункту.
З початку поточного року підвищення Dow Jones складає 14,7% і S&P 500 - 21,4%. Індекс Nasdaq додав цього року 37,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас