Український ринок акцій впав у четвер на зовнішньому і внутрішньому негативі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій впав у четвер на зовнішньому і внутрішньому негативі

Фондовий ринок
125
Український ринок акцій в четвер продемонстрував негативну динаміку, відреагувавши на появу негативної зовнішньої кон'юнктури, а також погіршення прогнозу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) щодо падіння ВВП України до 14% з 10%. За підсумками торгівельної сесії, індекс "Української біржі" знизився на 1,19% - до 1597,17 пункту, ПФТС - на 2,28%, до 646,05 пункту.
Як відзначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець, українські фондові майданчики в четвер відзначилися досить високим рівнем волатильності.
За його словами, основним негативним внутрішнім чинником виявилося погіршення прогнозу ЄБРР щодо падіння ВВП України до 14% (раніше ЄБРР прогнозував падіння ВВП України на 10%).
Коментуючи ситуацію на світових майданчиках, трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Вадим Хоменко відзначив, що інвестори втрачають упевненість в подальшому зростанні, вважаючи за краще фіксувати прибуток, доказом чому служить різноспрямований рух центральних Європейських і Американських фондових бірж.
На 17:00 за Київським часом всі Американські біржі в невеликому мінусі, Європа без упевненого тренда, більшість індексів перебувають на рівні вчорашнього закриття.
Ємець додав, що падіння фондових індексів США відбувається на тлі публікації переважно позитивних даних як макроекономічного характеру (щодо числа нових заявок на отримання допомоги з безробіття і звіт промислової активності в Нью-Йоркському регіоні), так і корпоративних звітів (JPMorgan, Goldman Sachs).
"В зв'язку з цим зниження індексів США можна розцінювати як технічну корекцію після значного зростання в середу. По закритті торгівельної сесії США в четвер також очікується вихід важливої фінансової звітності таких компаній, як: Google Inc. і IBM Corp.", - відзначив В.Ємець.
Експерти Phoenix Capital прогнозують подальше сповільнення активності і корекції на ринках: після попереднього стрімкого зростання, інвестори продовжать фіксацію прибутку.
На "Українській біржі" в "зеленій" зоні закрилися акції енергогенеруючих компаній "Центренерго" (+0,08%), "Західенерго" (+1,76%), "Донбасенерго" (+2,1%), "Дніпренерго" (+5,56%). Лідерами падіння цього дня стали акції машинобудівної галузі: "АвтоКрАЗ" - на 11,76%, ЛуАЗ - на 4,74%, Крюковського машинобудівного заводу - на 4,71%.
Лідерами за обсягами торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 222 угоди на 6,9 млн грн., "Азовсталі" - 93 угоди на 3,7 млн грн., Ясиновського коксохімічного заводу - 57 угод на 3,1 млн грн.
На "Українській біржі" в четвер укладено 1550 угод на 41,4 млн грн.
На "ПФТС" в четвер лідерами за обсягами торгів стали акції "Укрнафти" (1,3 млн грн.), "Азовсталі" (1,0 млн грн.), Алчевського металургійного комбінату (900,0 тис. грн.).
На "ПФТС" цього дня обсяг торгів акціями склав 7,9 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас