Обама виділить людям похилого віку по 250 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама виділить людям похилого віку по 250 доларів

Казна та Політика
213
Барак Обама попросив Конгрес США виділити додаткові дотації по 250 доларів для 57 мільйонів американців: людей похилого віку, ветеранів та інвалідів.
Ініціатива президента пов'язана з рішенням не збільшувати в 2010 році соціальні виплати, пише Los Angeles Times.
Допомога з соціального забезпечення збільшується в США залежно від інфляції, а інфляція в США в 2009 році була від’ємною. Оскільки закон забороняє знижувати обсяг виплат, вони залишаться на тому ж рівні - вперше з 1975 року.
Запропоновані Обамою дотації еквівалентні 2 відсоткам середньостатистичного обсягу коштів, що виділяються на людину в рамках соціального забезпечення, передає Lenta.ru.
На думку президента, програма додаткових дотацій загальною вартістю в 13 мільярдів доларів не завдасть шкоди фонду соціального забезпечення. Яким чином фінансувати таку програму, в Білому домі не уточнили.
"Навіть під час боротьби за відновлення економіки ми повинні пам'ятати про інтереси тих, по кому рецесія ударила найсильніше", - йдеться в заяві Обами.
Лідери демократів схвалили пропозицію Обами, але республіканці поставилися скептичніше. Сенатор від Нью-Гемпшира Джадд Грег нагадав, що соціальні виплати були цілеспрямовано прив'язані до змін прожиткового мінімуму, і тому запропоновані "компенсації" недоречні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас