Чавес націоналізує готелі Hilton — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес націоналізує готелі Hilton

Казна та Політика
679
Президент Венесуели Уго Чавес оголосив про націоналізацію готельного комплексу Margarita Hilton & Suites у la Marina, який розташований на острові Маргарита і належить американській корпорації Hilton.
"Вимушене придбання" державою "рухомого і нерухомого майна" готелю пояснюється боротьбою з "концепцією індивідуалістичного капіталізму" і втіленням в життя ідеалів "колективного соціалізму". Що стосується конкретніших завдань націоналізації одного з найважливіших для туристичного сектора Венесуели готелів, вона має сприяти "зростанню масового народного туризму, з метою стимулювати соціально-економічний розвиток регіону", повідомляє агентство EFE.
Як заявив в ефірі національного телебачення міністр туризму Венесуели Педро Морехон, "вчора (13 жовтня) закінчився термін кабального договору, за яким мережа Hilton володіла цим готелем понад 20 років".
Морехон підкреслив, що готель більше не належить Hilton, і повідомив, що найближчим часом відбудеться зустріч представників венесуельської сторони з делегацією американської корпорації, на якій будуть встановлені терміни передачі власності.
На території готельного комплексу площею 89 тисяч квадратних метрів розміщені казино, ресторани, магазини, офіси комерційних підприємств і декілька конференц-залів. У самому готелі 280 звичайних номерів і 210 номерів класу люкс.
Уряд Венесуели планує зробити одне з приміщень готелю штаб-квартирою постійного секретаріату саміту глав Південної Америки і Південної Африки (ASA), про створення якого сторони домовилися на останній, другій зустрічі, що пройшла 26-27 вересня цього року на території готельного комплексу Margarita Hilton & Suites у la Marina.
В декреті, опублікованому в державному друкованому органі Gaceta Oficial власниками експропрійованого готелю і прилеглої до нього території, включаючи частину морського узбережжя, названі компанії Inversiones Pueblamar і Desarrollo MKB.
За даними агентства, два роки тому в розпорядження уряду Венесуели також перейшов готель Hilton в столиці країни Каракасі, перейменований в Hotel ALBA за назвою міжнародної організації Боліваріанська альтернатива для народів нашої Америки (ALBA). Організація була створена за ініціативою Чавеса і колишнього лідера Куби Фіделя Кастро в 2004 році для сприяння торговельно-економічній співпраці в регіоні та протистояння економічному впливу США.
За 10 років президентства Уго Чавеса в країні було проведено декілька крупних кампаній з націоналізації ключових підприємств у різних секторах економіки, зокрема в банківському, енергетичному і в області телекомунікацій. У поточному році під контроль уряду Венесуели перейшло нафтогазове родовище в Оріноко, одне з найбільших в країні підприємств з виробництва рису, що належить американській компанії Cargill, і один з найбільших у державі банків Banco de Venezuela, філія іспанської банківської групи Santander. Також Чавес заявляв про свій намір націоналізувати найважливіші компанії-виробники кави Fama de America і Cafe Madrid і повністю передати в руки держави нафтовий сектор економіки. За оцінками експертів, націоналізація іноземних компаній насамперед торкнулася інтересів американського бізнесу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас