Павленко: На реконструкцію НСК "Олімпійський" до кінця року потрібно ще 1 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павленко: На реконструкцію НСК "Олімпійський" до кінця року потрібно ще 1 млрд грн.

Казна та Політика
275
На реконструкцію Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" до кінця року потрібно ще 1 млрд грн.
Про це на прес-конференції заявив міністр сім'ї, молоді і спорту України Юрій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна. В рамках реконструкції НСК "Олімпійський" на сьогодні освоєно 630 млн грн.
Роботи і фінансування йдуть за графіком, головне завдання на даному етапі будівництва - внесення першого траншу передоплати за роботи з виготовлення елементів навісу стадіону, повідомив міністр.
Згідно з умовами субпідрядчиків-іноземних компаній, цей транш має бути внесений до 16 жовтня включно. Загальна вартість навісу складає 727 млн грн. Передоплата (1-й транш) - 100 млн грн., загальна сума передоплати, яка має бути сплачена до середини листопада, - 398 млн грн. Роботи з будівництва навісу завершаться в грудні наступного року.
Павленко відзначив необхідність створення в поточному році фінансового ресурсу для оплати робіт в рамках Євро-2012 на перший квартал 2010 р. Авансові платежі необхідно здійснити, враховуючи ризики фінансування Євро-2012 на початку наступного року, які можуть виникнути, і з урахуванням президентської виборчої кампанії.
Напередодні міністр повідомив, що Мінсім’ї разом з іншими міністерствами, а також ГПУ, розробило проект закону про держпідтримку і особливості функціонування НСК "Олімпійський". За словами Павленка, в даному законопроекті пропонується парламенту розглянути можливість збереження території і об'єктів, що підпорядковані НСК.
Згідно з затвердженим проектом реконструкції НСК, його вартість складає 2 млрд 114 млн грн. "Проте остаточна ціна стане зрозумілою після підписання акту прийому-передачі робіт і введення стадіону в експлуатацію", - відзначив міністр.
Нагадаємо, в УЄФА задоволені ходом робіт з підготовки до Євро-2012 в Україні, про що повідомив 7 жовтня ц.р. директор Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу Мартін Каллен. Кажучи про реконструкцію НСК "Олімпійський", Каллен сказав: "Незважаючи на те, що проект доволі ризикований, на сьогодні у нас немає стурбованості з приводу просування будівництва, і ми задоволені тим прогресом, який удалося на сьогодні досягти українській стороні в цьому питанні".
Каллен підкреслив, що остаточне рішення про те, чи буде Київ проводити фінальний матч Чемпіонату, буде прийнято 11 грудня ц.р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас