Дружбу скріпили землею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дружбу скріпили землею

Казна та Політика
943
Від сьогодні продавати столичну землю юридичним особам можна буде лише на аукціонах і конкурсах.
Наступна сесія Київради відбудеться 29 жовтня.
Секретар міськради Олесь Довгий ще позавчора підписав розпорядження про відміну сесії, яку планувалося провести в середу. Рішення перенести сесію було прийняте на погоджувальній пораді, але на його засіданні був відсутній депутат Віталій Кличко, тому його прибічники вчора блокували будівлю КМДА і Київради.
Представники Блоку Віталія Кличка в Київраді заявили, що більшість, котра підтримує мера Києва Леоніда Черновецкого, на засіданнях 13 і 14 жовтня планує провести масштабні відведення земельних ділянок (з вуст опозиціонерів було озвучено цифру 44 га столичної землі), аби встигнути до 15 жовтня оформити відведення без проведення аукціонів. Тому блок закликав фракції Київради не реєструватися для участі в цих сесіях.
Зазначимо, що від сьгодні набирають чинності законодавчі зміни, згідно з якими продавати землю юридичним особам можна лише на аукціонах і конкурсах. Якщо на засіданні Київради у вівторок прибічники Віталія Кличка блокували трибуну, зірвавши голосування за виділення землі і влаштувавши штовханину з депутатами з Блоку Леоніда Черновецкого, то вчора вони узяли в облогу всю будівлю мерії, не пускаючи на роботу співробітників столичної адміністрації.
Депутат Блоку Кличка в Київраді Валерій Карпунцов говорить, що на сесіях міськради планувалося розглянути близько ста земельних питань, лише із 60% яких можна було ознайомитися з проектами рішень. "Останнє хотіли прийняти втемну. За нашою інформацією, йдеться про сотні гектарів землі, у тому числі в зелених зонах - там, де землю віддавати в приватні руки не можна", - сказав Карпунцов. Депутат міськради додав, що прибічникам Віталія Кличка хотілося б у фракції БЮТ в міськраді бачити активнішу позицію з таких принципових питань, як земельне.
Втім, питання опозиційності «бютівских» депутатів в Київраді останнім часом ставиться під великий сумнів цілою низкою джерел, що поширюють інформацію про можливу співпрацю Юлії Тимошенко і Леоніда Черновецкого. Після голосування за відміну підвищення тарифів на комунальні послуги чиновники КМДА і не намагалися приховати, що здешевлення послуг сталося за допомогою прем'єра. Перший заступник мера Анатолій Голубченко заявив: міська влада довго працювала з НАК "Нафтогаз України" і "Київенерго", "але крапку в цьому поставила прем'єр, яка зобов'язала "Нафтогаз" забезпечити нас газом в опалювальний сезон без обмежень. Ми побачили, що можна знизити тарифи на комунальні послуги в тій частині, яка пов'язана з природним газом". А Юлія Тимошенко додала: "Нарешті досягнуто повного взаєморозуміння з керівництвом Києва. І на вимогу Кабміну прийнято спільне рішення - з 1 листопада ц.р. повернути старі тарифи".
В опозиції упевнені, що тарифна війна на цьому не закінчена і ціни на комунальні послуги ще підвищуватимуться. Депутати від опозиційних фракцій Київради вважають: варто було не лише проголосувати за повернення до старих тарифів, але і ввести мораторій на їх підвищення. "Виходить, що Київ знов залежатиме від політичних домовленостей між прем'єром і мером. Окрім цього, ми добиватимемося перерахунку тарифів, які платилися за завищеними цінами в останні декілька місяців", - сказав один з депутатів від опозиції в Київраді.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас