Росія відмовила Ісландії в кредиті на 500 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відмовила Ісландії в кредиті на 500 млн дол.

Кредит&Депозит
264
Росія вирішила відмовити уряду Ісландії у видачі кредиту на $500 млн. "За підсумками розгляду прохання уряду Ісландії про надання Росією Ісландії фінансової підтримки в розмірі до $500 млн урядом Російської Федерації було вирішено утриматися від надання цих коштів", - йдеться в прес-релізі Мінфіну РФ, опублікованому в середу.
Вказане рішення продиктоване необхідністю заборони зростання державних видатків в умовах дефіцитного бюджету.
Нагадаємо, що ще в кінці минулого року влада Ісландії повідомляла, що Москва може надати Рейк'явіку кредит у розмірі $4 млрд. Тоді подібна можливість розглядалася крізь призму геополітики: вперше держава НАТО звертається по таку крупну суму до Росії.
Та згодом з вуст російських чиновників звучали суперечливі заяви з приводу можливості фінансової допомоги Ісландії, а острівна республіка тим часом добилася фінансової допомоги від МВФ і скандинавських держав.
4 жовтня повідомлялося, що російські та ісландські парламентери не зуміли домовитися про видачу кредиту на $500 млн, проте міністр фінансів РФ Олексій Кудрін заявив, що "консультації продовжуються". Замміністра фінансів РФ Дмитро Панкін говорив, що необхідне "політичне рішення" про надання Ісландії кредиту.
ІсландІя сильно постраждала від фінансової кризи торік. Ісландському уряду довелося рятувати місцеві банки, які не змогли обслуговувати зовнішні позики. Зовнішній борг Ісландії тепер у декілька разів перевищує ВВП країни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас