ЄБРР наполягає на наданні йому можливості кредитувати українські підприємства в гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР наполягає на наданні йому можливості кредитувати українські підприємства в гривні

Кредит&Депозит
744
Європейський банк реконструкції й розвитку наполягає на наданні йому можливості кредитувати українські підприємства в національній валюті. Про це заявив виконавчий директор і голова ради директорів ЄБРР від України, Румунії, Грузії, Молдави й Вірменії Ігор Подолєв на проведеному сьогодні в Запоріжжя Міжнародному інвестиційному форумі.
"Ми вже б'ємося чотири або п'ять років з Національним банком. Останні три роки ми робимо це при стовідсотковій підтримці уряду й Міністерства фінансів. Ми просимо дозволити нам кредитувати українські підприємства не у вільно конвертованій валюті, а в національній валюті. Але Національний банк стоїть як Брестська фортеця. Як говорять дипломати - no comments, але із цим час закінчувати", - сказав він.
На думку І.Подолєва, надання кредитів у гривнях буде сприяти зниженню рівня інфляції й збільшенню валютного резерву країни, і, головне, - мінімізації значних валютних ризиків, від яких страждає українська сторона.
І.Подолєв також зазначив, що одним з визначальних факторів у політику ЄБРР на території України є неадекватний інвестиційний клімат. За його словами, дана ситуація є нормою не тільки для важких кризових часів, але й для періоду стабільності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас