Термінові закордонні паспорти подорожчали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Термінові закордонні паспорти подорожчали

Казна та Політика
1754
В Україні знову подорожчали послуги з видачі термінових закордонних паспортів, повідомили в міжрегіональному центрі видачі закордонних документів у Києві. Тепер виготовлення нової корочки за 10 днів обійдеться в Києві в 902 гривні, а раніше було 715. Хто хоче отримати документ за три дні, заплатить 1245 грн. (було 900 грн.). Нові розцінки діють з понеділка, 12 жовтня. За словами працівників центру, збільшена тільки вартість термінової видачі бланків, решта послуг в ціні не змінилася. Держмито, як і раніше, складає 300 гривень, вона включена в ціну. А ціна нетермінової видачі закордонних паспортів (протягом місяця) зберігається на рівні 396 гривень.
Київський центр з видачі закордонних паспортів спеціалізується на видачі закордонних паспортів іногороднім, у яких немає київської прописки. Це вигідно тим, що виключає витрати на поїздку на батьківщину. Зокрема, щоб отримати закордонний паспорт у Донецьку, необхідно з'їздити туди як мінімум двічі, витративши на квитки 300-400 гривень. Отже, послуга все одно залишиться затребуваною, попри підвищення ціни.
"Якщо потрібен паспорт, то доведеться робити його за будь-яку ціну, держава - монополіст в цьому питанні", - сказав юрист з Києва Ігор Ферін, який зараз оформляє закордонний паспорт для термінової поїздки.
Як повідомлялося, Україна планує незабаром ввести новий стандарт паспортів - біометричний, де на мікрочіпі будуть відбитки пальців і об'ємний знімок голови. Вартість бланка такого паспорта буде близько 600 гривень, тож після прийняття у ВР відповідних законів, ціна "закордонкорочки" може ще вирости. Біометричні паспорти вже видають Росія і Молдова.
Євген Іхельзон
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас