Держфінпослуг пропонує Кабміну ввести персоніфіковані пенсійні рахунки в 2014-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг пропонує Кабміну ввести персоніфіковані пенсійні рахунки в 2014-2017

Казна та Політика
306
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг пропонує Кабінету Міністрів затвердити концепцію розвитку пенсійної системи, що передбачає введення другого рівня пенсійної системи, який дозволить персоніфікувати пенсійні рахунки громадян, в 2014-2017 роках.
Про це йдеться в повідомленні комісії.
Проект концепції реформування пенсійної системи, розроблений Держфінпослуг, передбачає впровадження другого рівня пенсійної системи в два етапи.
На першому з них в 2010-2013 роках проектом концепції передбачено низку заходів, що готують пенсійну систему до введення нового рівня, зокрема, легалізація заробітних плат, підвищення вимог до компаній з управління активами, забезпечення гарантованого захисту пенсійних внесків, розвиток ринку недержавних пенсійних фондів.
На другому етапі (2014-2017 року) комісія пропонує завершити реалізацію заходів з підготовки до введення обов'язкової накопичувальної пенсійної системи і розпочати її поетапне впровадження.
Другий рівень пенсійного забезпечення - накопичувальна система загальнообов'язкового державного страхування, що базується на принципах накопичення коштів застрахованих осіб в накопичувальному фонді, які інвестуватимуться за спеціальними правилами для отримання інвестдоходу на користь застрахованих осіб і використовуватимуться для здійснення їм пенсійних виплат, а також будуть успадковуватися.
Як повідомляло агентство, в травні 2009 глава Держфінпослуг Віктор Суслов відзначив маловірогідність введення другого рівня пенсійної системи до 2011 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас