Уряд може розглянути можливість виділення ЛуАЗу кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд може розглянути можливість виділення ЛуАЗу кредиту

Кредит&Депозит
249
Уряд України має намір розглянути можливість виділення кредиту під державні гарантії Луцькому автомобільному заводу (ЛуАЗ), що входить в корпорацію "Богдан", для завершення будівництва другої черги автобусного виробництва в Луцьку.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля, про це глава уряду Юлія Тимошенко повідомила під час ознайомлення з потужностями заводу у вівторок.
За його словами, прем'єр ознайомилася з усім модельним рядом автобусів і тролейбусів, що випускається підприємством, висловила задоволення від побаченого.
Як повідомив Красуля, до теперішнього часу корпорація вже профінансувала будівництво другої черги на 90%.
"Після введення в експлуатацію другої черги автобусного виробництва ми зможемо вийти зі своєю продукцією на ринки Європи, оскільки технології, що використовуються на підприємстві, сьогодні є тільки у одного європейського виробника", - відзначив прес-секретар корпорації.
Він також додав, що за рахунок використання новітніх технологій термін гарантії на кузови для автобусів, тролейбусів і вагонів трамваїв буде збільшений до 15 років.
В цей день Тимошенко повідомила про намір уряду України до кінця року розмістити на українських підприємствах замовлення на закупівлю 750 шкільних автобусів. При цьому вона відзначила, що нині лише шкільний автобус корпорації "Богдан" має необхідний сертифікат.
Як відзначив С.Красуля, з урахуванням того, що на сьогодні потужності автобусного виробництва корпорації "Богдан" дозволяють випускати до 9 тис. автобусів і тролейбусів на рік, корпорація готова "взяти на себе виконання держзамовлення в повному обсязі".
Корпорація "Богдан" - один з найбільших суб'єктів авторинку України, створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.
Зараз ЛуАЗ на своєму майданчику в Черкасах випускає легкові автомобілі Lada і Hyundai, а в Луцьку завершується створення виробництва автобусів і тролейбусів, перша черга якого запущена в 2005 році.
В створення другої черги заводу вже інвестовано понад $100 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас