Зведений індекс АТР злетів у вівторок до максимуму 13 місяців на ослабленні курсу ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зведений індекс АТР злетів у вівторок до максимуму 13 місяців на ослабленні курсу ієни

Фондовий ринок
79
Фондові майданчики Азії демонструють підвищення у вівторок після ослаблення курсу ієни. Брокери регіону рекомендують інвесторам вкладати кошти в акції банків і виробників сталі, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся на 0,7% - до 119,34 пункту, максимального значення з 8 вересня 2008 року. З березневого мінімуму показник додав 69%, оскільки Японія вийшла з рецесії, а економічне зростання у Китаї та Індонезії прискорилося. Котирування акцій у рамках показника дорожче балансової вартості паперів в 1, 57 рази в порівнянні з 1,03 у березні.
Японський Nikkei 225 виріс із відкриття торгів на 0,4%, гонконгський Hang Seng - на 1,8%. Тайваньскі акції дешевшають на побоюваннях, що влада острова може ввести податок на операції з ними.
"Ринки продовжують рости такими темпами, що завжди потрібно шукати, куди б переміститися, поки цей сегмент ще не змінився", - вважає Тім Шредер з Pengana Capital Ltd.
Вартість ієни стосовно євро у вівторок знизилася майже до мінімуму за останні 2 тижні - 132,70 ієни за євро, що приводить до підвищення виторгу і прибутки японських компаній-експортерів при репатріації коштів.
Котирування акцій провідного світового автовиробника Toyota Motor Corp., яка отримує 74% виторгу за межами Японії, піднялися на 3,1%. Курс цінних паперів Nissan Motor Co. виріс на 2,2%.
Китайські автоконцерни SAIC Motor Corp. і Chongqing Changan Automobile Co. очікують, що результати за третій квартал виявляться кращими від попереднього прогнозу. Папери SAIC подорожчали на 1,3%, Changan Automobile - китайського партнера американського концерну Ford і японської Mazda - на 2,1%.
Ціна паперів другого за величиною виробника сталі в Японії JFE Holdigns Inc. підскочила на 6,1%, тому що Goldman Sachs включив його в список компаній, акції яких рекомендується впевнено купувати (conviction buy).
Ринкова вартість Commonwealth Bank of Australia збільшилася на 2,3%, після того як Bank of America-Merrill Lynch підвищив рейтинг його паперів до "купувати".
Акції третього за величиною гірничодобувного концерну світу Rio Tinto Group додали в ціні 1,4%, тому що індекс 6 кольорових металів виріс на торгах у Лондоні в понеділок на 1,1%.
Курс акцій австралійської нафтогазової компанії Woodside Petroleum піднявся на 1% слідом за тим, як вартість нафти в понеділок перевищила $73 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас