Майстер-клас "ІНТАЛЕВ": Як грамотно керувати фінансовими потоками на підприємстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майстер-клас "ІНТАЛЕВ": Як грамотно керувати фінансовими потоками на підприємстві

467
Аналіз фінансових потоків є одним з ключових моментів в розрізі фінансового стану підприємства, оскільки при цьому вдається з'ясувати, чи змогло підприємство організувати управління грошовими потоками так, щоб у будь-який момент у розпорядженні фірми була достатня кількість готівки.
Звіт про рух грошових коштів складається для того, щоб наочно побачити вплив поточної, інвестиційної та фінансової діяльності організації на стан її грошових коштів за певний період і дозволяє пояснити зміни грошових коштів за цей період.
Звіт про рух коштів є дуже важливою інформацією, як для керівництва організації, так і для її інвесторів і кредиторів.
Таким чином, система управління грошовими потоками на підприємстві - це сукупність методів, інструментів і специфічних прийомів цілеспрямованого, безперервного впливу з боку фінансової служби підприємства на рух коштів для досягнення поставленої мети.
Ефективне управління грошовими потоками підвищує ступінь фінансової та виробничої гнучкості компанії, тому що приводить до:
- покращення оперативного управління, особливо з точки зору збалансованості надходжень і витрат грошових коштів;
- збільшення обсягів продажу та оптимізації витрат за рахунок великих можливостей маневрування ресурсами компанії;
- підвищення ефективності управління борговими зобов'язаннями і вартістю їх обслуговування, поліпшенню умов переговорів з кредиторами та постачальниками;
- створення надійної бази для оцінки ефективності роботи кожного з підрозділів компанії, її фінансового стану в цілому;
- підвищення ліквідності компанії.
В результаті, високий рівень синхронізації надходжень і витрачання грошових коштів, за обсягом і в часі, дозволяє знизити реальну потребу підприємства в поточному та страховому залишках грошових активів.
Таким чином, управління грошовими потоками - найважливіший елемент фінансової політики підприємства, воно пронизує всю систему управління підприємства. Важливість і значення управління грошовими потоками на підприємстві важко переоцінити, оскільки від його якості та ефективності залежить не тільки стійкість підприємства в конкретний період часу, а й здатність до подальшого розвитку, досягнення фінансового успіху на довгу перспективу.
Запрошуємо Вас відвідати майстер-клас "Планування та оперативне управління грошовими потоками".
В рамках майстер-класу провідні експерти поділяться досвідом постановки і автоматизації системи управління коштами, покажуть найбільш швидкі і результативні методи її побудови, познайомлять Вас з програмними продуктами і рішеннями на платформі 1С.
Майстер-клас буде корисний для власників бізнесу, генеральних та фінансових директорів. Для зареєстрованих учасників участь в майстер-класі безкоштовна.
Дата проведення: 27 жовтня 2009.
Час проведення: 10.00 - 15.00.
Місце проведення семінару: м. Київ, детальніше буде повідомлено зареєстрованим учасникам.
Для реєстрації заповніть форму на сайті www.intalev.ua або звертайтеся за багатоканальним телефоном: +38 (044) 207-39-59, 537-74-11.
За матеріалами:
Инталев
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас