ВДЦП затвердив тарифи, за якими функціонуватиме об'єднаний депозитарій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВДЦП затвердив тарифи, за якими функціонуватиме об'єднаний депозитарій

Фондовий ринок
384
Наглядова рада ВАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів" (ВДЦП) на засіданні, яке відбулося 1 жовтня 2009 р., затвердила тарифи, за якими функціонуватиме об'єднаний депозитарій, передає прес-служба ВДЦП. ВДЦП діятиме за тарифами ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" (МФС), але значно знизить тарифи на послуги, які пов'язані з переведенням випуску акцій на бездокументну форму існування, і на послуги, які пов'язані з операціями охоронців на ринку біржових заявок.
Значно зменшені тарифи на послуги, які пов'язані з операціями перерахування цінних паперів і грошових коштів на ринку біржових заявок. Мінімальний тариф понижений з 1 грн. до 1 коп. На думку фахівців українських фондових бірж, таке зниження дозволить біржам знизити мінімальні лоти торгів, що, у свою чергу, дозволить залучити більше фізичних осіб.
Поки тарифи затверджені Наглядовою радою ВДЦП, проте зараз відбувається формування Ради учасників ВДЦП, положення про яку було затверджене 10 вересня 2009 р. рішенням загальних зборів ВДЦП. Цей орган створюється у ВДЦП по аналогії з депозитарієм МФС. Після завершення процедури формування складу Ради учасників тарифи, затверджені Наглядовою радою, будуть винесені на затвердження Ради учасників.
"Я впевнений, що рішення Наглядової ради ВДЦП значно зменшить витрати емітентів на переведення випуску акцій на бездокументну форму існування, яке призведе до прискорення цього процесу в цілому. Це на користь як емітентів, так і професійних учасників фондового ринку", - відзначив в.о. голови правління ВДЦП Юрій Шаповал.
Що стосується тарифів на інші депозитарні операції, було вирішено, що діятимуть тарифи МФС, чинні на момент об'єднання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас