Вступ України до Енергетичного співтовариства експерти називають секторальною євроінтеграцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступ України до Енергетичного співтовариства експерти називають секторальною євроінтеграцією

Енергетика
283
18 грудня 2009 року Рада міністрів Європейського Союзу прийме рішення про приєднання України до Енергетичного співтовариства. Експерти називають це секторальною євроінтеграцією України. Як відзначив директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар, "якщо наша країна стане членом європейської Енергетичної співдружності, то це означатиме вихід на секторальну інтеграцію України в європейський енергетичний простір".
За його словами, "Україна хоч і повільно, але йде цим шляхом. Міністерство палива і енергетики завершило розробку законопроекту про принципи функціонування ринку природного газу в Україні. Нещодавно уряд України прийняв рішення про залучення до Ініціативи забезпечення прозорості добувних галузей економіки. Ця ініціатива є одним з міжнародних стандартів гарантування відвертості, завдяки чому суспільство отримує механізм контролю доходів компаній і ефективності використання ними природних ресурсів".
Також М.Гончар відзначив, що від приєднання до Договору про енергетичну співдружність однозначно виграє споживач в Україні, який завжди платить за послугу або енергопродукт, і далеко не завжди отримує їх належної якості та своєчасно. Програє той бізнес, який працює в непрозорій частині енергосектора, тому що, згідно з законодавством ЄС, всі фінансові потоки мають бути виведені в прозору сферу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас