ЦБ Росії спрощує процедури зміни статусу банку на статус небанківської кредитної організації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії спрощує процедури зміни статусу банку на статус небанківської кредитної організації

122
Банк Росії 14 серпня 2009 р. прийняв вказівку "Про внесення змін до Вказівки Банку Росії від 27 березня 2007 року N1807-У "Про порядок прийняття Банком Росії рішення про державну реєстрацію змін, що вносяться до установчих документів банку, і видачу ліцензії на здійснення банківських операцій у зв'язку з отриманням клопотання банку про зміну свого статусу на статус небанківської кредитної організації". Документ зареєстрований міністерством юстиції РФ 22 вересня 2009 р. за N14838. Про це повідомив департамент зовнішніх і громадських зв'язків ЦБ РФ.
Підготовка вказівки N2279-У зумовлена необхідністю спрощення процедур зміни статусу банку на статус небанківської кредитної організації, зокрема, в разі неможливості банку виконати передбачену федеральним законом від 28 лютого 2009 р. N28-ФЗ вимогу про поетапне підвищення розміру власних коштів.
Вказівкою скорочується перелік документів, необхідних для державної реєстрації змін, що вносяться до статуту кредитної організації. Також скорочується перелік випадків, за яких необхідне представлення положення про порядок проведення розрахунків: не в кожному випадку зміни статусу на розрахункову НКО, а тільки на розрахункову НКО, яка планує здійснення розрахунків із застосуванням клірингу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас