Мін'юст України ускладнив стягнення боргу по іпотеці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст України ускладнив стягнення боргу по іпотеці

Кредит&Депозит
1389
Міністерство юстиції змінило умови здійснення виконавчого напису нотаріусом на іпотечних угодах, що призвело до ускладнення стягнення боргу по іпотеці, повідомила прес-служба Українського кредитово-банківського союзу (УКБС) в понеділок.
"Необачне рішення Мін'юсту призвело до неможливості стягнути з кредитора борг за фактом невиконання зобов'язань у період дії кредитної угоди. Це, у свою чергу, призвело до порушення прав, наданих кредиторам законодавством України", - указується в прес-релізі.
За даними УКБС, Мін'юст змінив умови здійснення виконавчого напису нотаріусом на іпотечних угодах, передбачивши, що вона здійснюється у зв'язку з простроченням виплат обов'язкових платежів у разі закінчення терміну основного та іпотечного договору.
"Наслідком непродуманості прийнятого Мін'юстом документа може стати зникнення іпотечного кредитування з переліку послуг і сповільнення в будівельній галузі", - підкреслюється в прес-релізі.
УКБС відзначає, що Цивільним кодексом і законом України "Про іпотеку" передбачена можливість здійснення виконавчого напису до закінчення терміну основного зобов'язання і не встановлені застереження щодо часу виникнення права на звернення за стягненням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас