Експерт: Ралі на ринку кольорових металів призупиняються через побоювання надміру пропозицій і слабкого попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ралі на ринку кольорових металів призупиняються через побоювання надміру пропозицій і слабкого попиту

278
Ралі на ринку кольорових металів, що спостерігається з початку цього року, уповільнюється через побоювання, що ріст цін може бути не виправданий перспективами зростання попиту й більших запасів металів, пише газета Financial Times.
Уповільнення темпів зростання цін на кольорові метали відбувається навіть незважаючи на долар, котрий дешевшає.
"Ми не повинні хибно вважати, що ріст цін, котрий ми спостерігали із січня, є природною передумовою для ще більшого росту", - вважає аналітик Royal Bank of Scotland Нік Мур.
Мур у своїх прогнозах посилається на "масивні надлишки у виробництві" і "величезні запаси" сировини.
Запаси міді, що відслідковуються на LME, виросли на 0,2% - до 347 375 тонн, відповідно до щоденного звіту біржі. Разом із запасами, що відслідковуються в Шанхаї й Нью-Йорку, вони становлять 487,7 тис. тонн. Збільшення запасів з початку року склало 26%.
Втім, деякі експерти вважають, що попит на кольорові метали в Азії може бути достатнім, щоб підтримати подорожчання.
Головний виконавчий директор Лондонської біржі кольорових металів (LME) Мартін Еббот уважає, що на основні промислові метали усе ще зберігається "хороший фундаментальний попит".
"Я не вважаю, що зі світовими цінами на метал відбувається щось дивне", - заявив Еббот.
Аналогічної думки дотримується аналітик Citigroup Девід Тертл. "Якщо дані з Китаю не будуть катастрофічно поганими, у ринку буде достатня підтримка", - говорить експерт.
Ціна міді з поставкою через три місяці в ході торгів на Лондонській біржі металів у понеділок зросла на 0,9% - до $6293 за тонну.
Грудневі ф'ючерси на мідь на нью-йоркському майданчику Comex подорожчали в понеділок на 0,8% - до $2,8618 за фунт.
Цинк на торгах у Лондоні подорожчав на 1%, до $2059,5 за тонну. Як очікується, зайва пропозиція металу на ринку в 2010 році скоротиться до 191 тис. тонн із 441 тис. тонн цього року. Аналітик America Merrill Lynch Майкл Відмер думає, що ціни на цинк зростуть слідом за збільшенням попиту. З початку року метал на LME подорожчав на 70%.
Вартість алюмінію збільшилася в понеділок на 0,9% - до $1926 за тонну, нікелю - на 1,3%, до $19000 за тонну, свинцю - на 1,6%, до $2285 за тонну. Олово подешевіло на 0,7% - до 14700 за тонну.
Ціни на основні промислові кольорові метали з початку року зросли на 72,8%, за даними LME.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас