США "пом'якшують тон" задля поліпшення відносин із Китаєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США "пом'якшують тон" задля поліпшення відносин із Китаєм

Казна та Політика
505
Нова стратегія США, спрямована на налагодження більш теплих економічних відносин із Китаєм, схоже, приносить свої перші дивіденди, повідомляє Reuters.
Протягом останніх двох тижнів Китай підтримав ідею про відновлення балансу у світовій економіці, і буквально вразив деяких європейських чиновників, підкріпивши це конкретними кроками зі зміни своєї економіки. Крім того, прогнозований початок торговельної війни через запровадження США мит на китайські шини, перетворився у невелику суперечку.
Майже відразу після свого вступу на посаду, новий голова мінфіну США Тімоті Гейтнер провів низку телефонних переговорів із китайськими колегами, а пізніше поїхав із візитом до КНР. Він виступив за більш широкі повноваження для Китаю на міжнародній економічній арені навіть у тих випадках, коли вступав у прямий конфлікт із деякими європейськими союзниками, які бачили в такому кроці загрозу своєму власному глобальному впливу.
Зі свого боку й президент цієї країни Барак Обама зробив своєрідний реверанс у бік китайської влади, відмовившись зустрітися із Далай-ламою у Вашингтоні. Принаймні до завершення своєї офіційної поїздки до КНР, що запланована на середину листопада цього року. Крім того, США намагаються не акцентувати увагу на порушенні прав людини й маніпуляціях китайської влади з юанем.
Для Сполучених Штатів Китай залишається найважливішим покупцем державних боргових зобов'язань. Найбільший кредитор США вже нагромадив цих паперів приблизно на $800 млрд. З іншого боку, для Китаю США дуже важливий як ринок збуту своєї експортної продукції, що допомогло створити в КНР мільйони нових робочих місць. Таким чином, обидві сторони можуть щось виграти або програти від більш тісних відносин. Однак експерти вказують на те, що їм доведеться навчитися відкрито визнавати існуючі проблеми, а не замовчувати їх.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас