Депутати пропонують ввести кримінальну відповідальність за порушення заборони на гральний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують ввести кримінальну відповідальність за порушення заборони на гральний бізнес

411
Чотири депутати від фракції Партії регіонів, 8 від Блоку Юлії Тимошенко, по 1 від "Нашої України-Народної Самооборони", Блоку Литвина й Комуністичної партії пропонують Верховній Раді запровадити кримінальну відповідальність за порушення закону про заборону на ведення грального бізнесу. Про це йдеться в законопроекті № 5199 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України" (щодо встановлення кримінальної відповідальності за організацію й проведення азартних ігор), зареєстрованого в парламенті 7 жовтня.
Законопроект припускає внесення до Кримінального кодексу статті про те, що ведення грального бізнесу, незалежно від рівня доходу, карається позбавленням волі на термін від 4 до 6 років, а при повторному покаранні - від 8 до 10 років.
Також проект передбачає законодавче визначення азартної гри та грального бізнесу як діяльності з організації таких ігор з метою отримання прибутку.
Автори пропонують не відносити до азартних ігор організацію лотереї, творчих конкурсів, спортивних змагань, ігор без отримання гравцями призів або виграшу, гри на автоматах на кшталт "кран-машина", де гравець отрмиує як приз витягнуту ним іграшку, а також розіграші на безкоштовній основі.
Автори проекту - депутати від ПР Василь Горбаль, Владислав Лук'янов, Віктор Бондаренко й Олексій Плотніков, від БЮТ - Дмитро Ветвицький, Олег Ляшко, Андрій Павловський, Павло Унгурян, Олександр Сочка, Євген Костянтинов, Валерій Дубіль і Олег Бабаєв, від НУ-НС - Олег Новиков, від БЛ - Микола Шершун, від КПУ - Сергій Гордієнко.
Як повідомлялося, Відповідно до закону "Про заборону грального бізнесу", що набрав чинності 25 червня, Кабінет Міністрів повинен у тримісячний термін розробити й внести на розгляд парламенту законопроект про діяльність з організації й проведення азартних ігор у спеціально відведених для цього зонах.
25 червня закон про заборону грального бізнесу набрав чинності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас