"Газ України" уклав договори на постачання газу в новому опалювальному сезоні з понад 200 підприємствами ТКЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" уклав договори на постачання газу в новому опалювальному сезоні з понад 200 підприємствами ТКЕ

Енергетика
247
ДК "Газ України" уклала договори про постачання природного газу впродовж опалювального сезону 2009-2010 рр. з більш ніж 200 підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ), які забезпечили стовідсоткові розрахунки з компанією за газ, спожитий впродовж минулого опалювального сезону (з 01.10.08). Про це повідомили в прес-службі ДК "Газ України".
В повідомленні наголошується, що в той же час чимало підприємств ТКЕ (з понад 1000 всіх підприємств ТКЕ) досі не змогли провести розрахунки за спожитий з 01.10.08 природний газ і укласти зі свого боку договори на постачання природного газу в новому опалювальному сезоні. Їх заборгованість перед компанією за спожитий впродовж опалювального сезону 2008-2009 рр. природний газ складає понад 2,748 млрд. грн. (рівень оплати - 67%). Крім того, понад 774 млн. грн. складає борг перед компанією за 2008-2009 рр. АЕК "Київенерго" (рівень оплати 0 57%).
Серед найбільших боржників - підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Одеської областей, а також м. Києва.
Низький рівень розрахунків підприємств теплокомуненерго, які не змогли забезпечити виконання власних договірних зобов'язань щодо стовідсоткової оплати за газ, ускладнює підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 рр., укладення ними договорів про закупівлю в необхідних обсягах природного газу.
Договори на постачання природного газу в новому опалювальному сезоні найбільш пасивно укладаються з боку підприємств ТКЕ Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Тернопільської областей, а також в м. Севастополь.
ДК "Газ України" звертає увагу на небажання окремих керівників підприємств ТКЕ вирішувати питання погашення заборгованості за газ. Це, у свою чергу, значно ускладнює початок опалювального сезону в декількох регіонах.
Компанія також вимагає від керівників підприємств ТКЕ прискорити проведення розрахунків за природний газ. Повні розрахунки за газ є неодмінною умовою укладення договорів компанії з підприємствами ТКЕ на постачання ним природного газу впродовж опалювального сезону 2009-2010 рр. і виділення планових обсягів газу.
Довідка. Відповідно до встановленого постановою Кабінету міністрів України від 27.12.2001 №1729 порядку забезпечення галузей національної економіки і населення природним газом, постачання цього енергоносія споживачам здійснюється лише за умови його стовідсоткової оплати.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас