ООН повідомила про значні порушення на президентських виборах в Афганістані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН повідомила про значні порушення на президентських виборах в Афганістані

Казна та Політика
112
Представник ООН в Афганістані вперше заявив про значні масштаби фальсифікацій на виборах президента цієї країни, що пройшли в серпні. Остаточні результати виборів усе ще не оголошені.
Майже через два місяці після проведення президентських виборів в Афганістані, Організація Об'єднаних Націй вперше заявила про те, що вибори пройшли із серйозними порушеннями. Керівник місії ООН в Афганістані норвежець Кай Ейде заявив у неділю, 11 жовтня, на прес-конференції в Кабулі, що масштаби фальсифікацій були "значними".
Порушення спостерігалися в багатьох регіонах країни, насамперед, на півдні та південному сході країни, заявив, за данимм AFP, Кай ейде. Експерти ООН продовжують вивчати скарги на порушення під час голосування. Доти, поки їх робота не завершена, не можуть бути оголошені й остаточні результати президентських виборів, які пройшли 20 серпня. Згідно з попередніми даними виборчої комісії, за діючого президента Хаміда Карзая віддали голосу 54,6 відсотка виборців. Якщо він не набере абсолютної більшості, то повинен бути проведений другий тур виборів.
Раніше спостерігачі від Євросоюзу назвали близько чверті всіх голосів, відданих на президентських виборах, "сфальсифікованими або сумнівними", повідомило агентство dpa. Приблизно 1,1 мільйона з 1,5 мільйона "сумнівних" голосів були віддані за Карзая.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас