Міллер: Причина газових лих України - держвласність ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Причина газових лих України - держвласність ГТС

Енергетика
316
Глава "Газпрому" Олексій Міллер вважає, що питання про модернізацію газотранспортної системи України варто піднімати лише після президентських виборів.
Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Росія".
"Самі українські колеги прекрасно розуміють, що реформувати газову галузь України просто необхідно. Ті проблеми, які на сьогодні є в газовій галузі України, - це системні проблеми", - сказав Міллер.
За його словами, ці проблеми пов'язані в першу чергу з тим, що права власності на газотранспортну систему України належать українській державі й цій газотранспортній системі не належить НАК "Нафтогаз України".
"В Україні є розуміння того, що там багато що треба міняти. Але, з іншого боку, зрозуміло, що газотранспортна система України, її розвиток, модернізація, є заручником політичних подій в Україні. Тому якщо говорити про якісь конкретні кроки, незалежно від того, з ким би які меморандуми не підписувалися, підкреслюю, про конкретні кроки, то треба розуміти, що ці конкретні кроки можуть бути початі вже в новій політичній ситуації", - відзначив він.
"До виборів, вважаємо, що нічого кардинально нового там не відбудеться", - впевнений Олексій Міллер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас