Медведєв: Реальні втрати економіки РФ виявилися істотно більшими прогнозованих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Реальні втрати економіки РФ виявилися істотно більшими прогнозованих

Казна та Політика
277
Реальні втрати, які зазнала російська економіка, виявилися істотно більшими, ніж на те розраховувала і влада РФ, і Всесвітній банк, і інші експертні організації. Таку заяву в інтерв'ю Першому каналу зробив президент РФ Дмитро Медведєв, повідомляє прес-служба глави держави. "Якщо говорити про власне економічні сценарії, які прогнозувалися Росії, то треба визнати, що ми пробили дно найважчих очікувань", - сказав він. За словами Медведєва, спочатку говорили про те, що економіка Росії впаде на 3% і на 3,5%, а реальне падіння ВВП, яке очікується за підсумками 2009 р., може скласти, 7,5%.
Проте, як відзначив президент РФ, "якщо говорити про соціальні наслідки кризи, то якраз тут ситуація прямо протилежна". "Ми змогли в результаті достатнього все-таки розумного використання антикризових заходів уникнути гіршого і в частині, що стосується безробіття, і в частині, що стосується прямих фінансових наслідків кризи, роботи банківської системи, роботи реального сектора", - вважає Медведєв.
Президент РФ заявив, що "криза дуже серйозно загострила проблеми деяких частин промисловості і окремі проблеми сільського господарства". "Якщо говорити про промисловість, звичайно, це, перш за все, проблема окремих виробництв, проблема градоутворювальних підприємств", - вважає Медведєв. "Ми, по суті, вимушені були в режимі прямого управління брати на себе відповідальність за ситуацію на окремих підприємствах", - додав він. На думку президента, це "не дуже добре", і "потрібно прагнути приймати такі заходи, які діятимуть на всі крапки, а не хапатимуть за окремі моменти".
Проте, підкреслив президент, робота по підтримці стратегічних і градоутворювальних підприємств, а також найбільш чутливих секторів економіки, "які, кінець кінцем, створюють бюджет", "буде продовжена".
Ситуація з безробіттям, як відзначив Медведєв, теж виявилася гіршою за очікування. "У нас було приблизно 5 млн безробітних, а згодом цифра дійшла до 7,5 млн осіб", - відмітив він. "Зараз ці цифри стали менше - значить, частина програм, які були направлені на боротьбу з безробіттям, спрацювали", - вважає президент. Проте, на думку президента, цифри безробіття все одно дуже високі, і необхідно прикласти максимум старання для того, щоб їх істотно зменшити. "Ми забезпечимо економічне зростання, ми дамо можливість розвиватися нашим промисловим підприємствам, але головне, щоб безробіття, рівень зайнятості населення знаходився під контролем, це безумовне завдання для президента, для уряду і для інших властей", - заявив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас