Російська економіка може скоротитися на 7,5% цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська економіка може скоротитися на 7,5% цього року

Казна та Політика
118
Російська економіка може скоротитися на 7,5% цього року, після того, як її зниження було гірше від усіх раніше зроблених прогнозів, заявив президент Росії Дмитро Медвєдєв.
"Я мушу визнати, що ми опустилися нижче від наших найгірших очікувань", - заявив Медвєдєв. За його словами, реальний збиток для економіки був набагато більший, ніж передбачали ми, Світовий банк та інші експертні організації.
Уряд минулого місяця зробив прогноз, що економіка скоротиться на 6,8% в другій половині року, а падіння за рік складе 8,5%. ВВП знизився на рекордних 10,9% в другому кварталі. Росія повернеться до зростання в 2010 р., йдеться в прогнозі уряду.
Безробіття є серйозним викликом для президента, кабінету міністрів і інших урядових відомств, додав Медвєдєв.
Рівень безробіття впав на 7,8% в серпні, що нижче, ніж раніше очікувалося, з 8,3% в липні завдяки зростаючому сезонному попиту в сільському господарстві й будівництві. Кількість безробітних оцінюється в 6 млн. осіб, повідомляє Росстат.
За словами президента, уряд має утримувати інфляцію в межах 5-7%. "Тоді ми будемо здатні повернутися до нормальних ставок кредитування, і наші громадяни дістануть можливість отримувати іпотечні кредити і споживчі кредити за розумними ставками", - додав президент.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас