Кабмін видав 47 млн гривень на підтримку діаспори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін видав 47 млн гривень на підтримку діаспори

Казна та Політика
295
Уряд своєю постановою №1054 про внесення змін до постанови КМУ №874 від 19 серпня в 2009 р. затвердив перерозподіл коштів Стабілізаційного фонду в сумі 47 млн гривень. Відповідний документ опублікований на Урядовому порталі.
Вказана сума буде розподілена між п'ятьма міністерствами і відомствами: МЗС отримає 15 млн гривень, Міністерство культури і туризму - 20 млн гривень, Міносвіти - 5 млн гривень, держкомітет телебачення і радіомовлення - 3 млн гривень, держкомітет у справах національностей і релігій - 4 млн гривень.
Всі ці гроші, як вказано в документі, мають піти на напрям, названий Кабміном заходами "щодо підтримки зв'язків із закордонними українцями". Як не дивно, одночасно постанова наказує одержувачам коштів подати Кабміну "проекти постанов Кабінету Міністрів України щодо порядку використання в 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів щодо підтримки зв'язків із закордонними українцями".
Але це - не єдиний цікавий момент постанови. Зокрема, в документі прямо сказано, що перерозподіл коштів здійснюється "за рахунок зменшення обсягу витрат за напрямами, передбаченими пунктом 16 частини першої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік", і "збільшення обсягу видатків за напрямами, передбаченими пунктом 22 частини першої статті 76 цього Закону". Тобто постановою КМУ в обхід Верховної Ради вносяться зміни до закону про держбюджет.
Більше того, постанова №1054 зобов'язала Мінфін внести відповідні зміни до розпису держбюджету, а Держказначейство - перерахувати кошти із Стабфонду, і все це - "без попереднього узгодження з комітетами Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності та з питань бюджету". Умовляти два комітети ВР (очевидно, заднім числом) на такий перерозподіл коштів, за задумом авторів постанови КМУ, повинні одержувачі грошей, тобто МЗС, Мінкульт, Міносвіти і держкомітети: телебачення і радіомовлення та у справах національностей і релігій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас