Посилення вимог до ліквідності може обійтися клієнтам британських банків у 2 млрд. фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посилення вимог до ліквідності може обійтися клієнтам британських банків у 2 млрд. фунтів

Казна та Політика
142
Посилення вимог до ліквідності може обійтися клієнтам британських банків в 2 млрд. фунтів, повідомляє Bloomberg з посиланням на британське Управління з фінансових послуг.
Представник Управління Девід Морган заявив, що банки можуть підвищити розмір зборів і комісійних з приватних і корпоративних клієнтів, щоб підтримати маржу прибутку на прийнятному рівні після посилення вимог до ліквідності. Вартість використання банками дорожчого фінансування, такого як урядові облігації, може досягти 2,2 млрд фунтів стерлінгів на рік.
Банкам у Великобританії доведеться придбати державні облігації на суму до 110 млрд фунтів стерлінгів, щоб відповідати новим стандартам. Управління з фінансових послуг ввело такі заходи 5 жовтня з метою понизити вірогідність банкротств банків.
Якщо банки знизять ризики ліквідності й вірогідність банкротства, то це позитивно позначиться на клієнтах, вважають чиновники.
Між тим, британська банківська асоціація розкритикувала жорсткіші вимоги до ліквідності, тоді як влада вважає, що фінансові компанії повинні мати “подушку безпеки” у вигляді надійних і якісних облігацій уряду і Центробанку на випадок повторення кризи.
В кризові періоди банки зможуть швидко продати якісні активи і стабілізувати свої баланси.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас