Тимошенко: Для технічного переоснащення підприємств авіагалузі потрібно 5 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Для технічного переоснащення підприємств авіагалузі потрібно 5 млрд грн.

Казна та Політика
137
Для технічного переоснащення ключових підприємств авіаційної галузі необхідно до 5 млрд грн.
Про це повідомила сьогодні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час відвідин заводу "Мотор Січ" в Запоріжжі, передає кореспондент РБК-Україна.
Вона зазначила, що для цього необхідно використати кредитні ресурси. Також вона нагадала, що в 2010 р. уряд планує надати гарантії в обсязі 47 млрд грн під реалізацію різних інвестпроектів.
Тимошенко зазначила, що завдяки роботі уряду зняті розбіжності з російською стороною в частині проекту з розробки і будівництва військово-транспортного літака Ан-70. "Прем'єр-міністр РФ із цього приводу навіть видав спеціальну постанову, і ми змогли вперше підписати спільний тристоронній контракт - Іран-Росія-Україна. Це дає нам можливість бачити перспективу замовлень на дуже і дуже тривалий термін", - сказала прем'єр.
За її словами, БЮТ наступного тижня попросить Партію регіонів на один день розблоковувати трибуну ВР для голосування за законопроект "Про підтримку авіабудівної промисловості". Кабмін підтримує ухвалення даного законопроекту, який готовий для другого читання. "Цей закон потрібний, щоб ми могли рухатися далі", - сказала вона.
Вона підкреслила, що в даний час українська авіаційна галузь відновила повний технологічний цикл, завдяки вирішенню урядом проблеми кредиторської заборгованості на ключових підприємствах - Харківському авіазаводі і київському "Авіанті". "Ми відновили контракти, виконали необхідні постачання і відновили довіру. Борги реструктуризовані. Це означає, що ми відновили в авіації повний цикл", - сказала прем'єр.
У свою чергу, голова правління ВАТ "Мотор Січ" В"ячеслав Богуслаєв повідомив, що звернувся до уряду з проханням виділити в 2010 р. з держбюджету 300 млн грн на технічне переоснащення заводу "Мотор Січ". Він зазначив, що в цілому для розвитку авіапромисловості в Україні з держбюджету необхідне щорічне виділення в сумі 3,5 млрд грн.
Також він повідомив, що "Мотор Січ" здійснить модернізацію двигунів для літаків Ан-32 індійських ВПС вартістю 200 млн дол. "Контракт підпишемо на днях", - сказав він. Він уточнив, що протягом 4 років "Мотор Січ" проведе модернізацію двигунів в рамках раніше досягнутої домовленості про модернізацію 118 літаків Ан-32 для ВПС Індії. В 2010 р. на ВАТ "Мотор Січ" буде модернізовано 20-22 авіадвигуни в рамках вказаної програми.
Богуслаєв також повідомив, що завод з обслуговування вертолітної техніки в м.Дубна (РФ), будівництво якого ведеться в рамках спільного підприємства ВАТ "Мотор Сич" російською стороною, почне роботу в кінці 2009 р.
Крім того, ВАТ "Мотор Січ" планує організувати спільне підприємство в Казані по збірці двигунів МС-5В для легких вертольотів типу "Ансад". При цьому 85% виробництв даних двигунів здійснюватиметься в Україні на базі ВАТ "Мотор Січ". "Ніша по цих вертольотах абсолютно порожня", - сказав Богуслаєв.
ВАТ "Мотор Січ" прогнозує за підсумками 2009 р. отримання чистого прибутку в сумі 250-260 млн грн. Передбачається, що зростання виробництва в 2009 р. в порівнянні з попереднім періодом на підприємстві складе 17-18%, а в 2010 р. - 40% в порівнянні з попереднім періодом.
ВАТ "Мотор Січ" є лідируючим підприємством в Україні по виробництву вертолітних і авіаційних двигунів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас