Путін: РФ може дати 700 млн рублів фармацевтичній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: РФ може дати 700 млн рублів фармацевтичній галузі

Казна та Політика
98
Уряд Росії може надати 700 млн рублів на субсидування процентних ставок по кредитах на технічне переозброєння фармацевтичних компаній. Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Мною вже сформульоване відповідне доручення Мінпромторгу і Мінфіну", - сказав голова уряду РФ і відзначив, що "воно пропрацює в найближчі терміни".
Глава російського уряду також заявив про необхідність міняти політику державних закупівель у сфері фармацевтики. "Необхідно встановити чіткі, прозорі правила гри на ринку, виключити лазівки для обходу конкурсних процедур", - відзначив прем'єр РФ. Постачальники ліків, користуючись перевагами нечесної конкуренції, демонструють чудеса економічної ефективності, задирають ціни і витягують нічим не обґрунтовані прибутки, вказує прем'єр.
Путін також торкнувся проблем етичного характеру, що існують на російському фармринку. "Недопустима ситуація, коли фармацевтичні концерни доплачують лікарям за те, що вони виписують пацієнтам вироблені ними препарати, спонсорують корпоративні заходи, різного роду семінари з виїздом на теплі моря", - заявив Путін.
Крім цього, прем'єр-міністр РФ заявив, що частка російського фармацевтичного виробництва повинна зрости з 19% до 50% в результаті реалізації стратегії розвитку фармацевтичної промисловості до 2020 року. У Росії має вироблятися 85% найважливіших ліків, вважає Путін.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас