Нові дані з міжнародної торгівлі вселяють стриманий оптимізм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові дані з міжнародної торгівлі вселяють стриманий оптимізм

340
Свіжі дані за деякими великими економіками-експортерами вселяють надію, що міжнародна торгівля поступово зростає, стаючи на місце відсутньої раніше ланки в ланцюзі нового глобального економічного підйому, повідомляє Wall Street Journal.
Південна Корея, Тайвань і Бразилія вже надали вересневі дані про торгівлю - в усіх спостерігається зростання у порівнянні з даними за попередній місяць, хоча рівні усе ще набагато нижчі торішніх. Тайвань на цьому тижні повідомив, що загальна вартість його експорту впала на 12,7% у вересні в порівнянні з попереднім роком, що значно менше, ніж падіння в серпні, коли експорт знизився на 24,6%. Для Південної Кореї ці показники становлять 6,6% і 11,1% відповідно. Бразильський експорт у вересні лише ненабагато перевищив серпневий, у порівнянні з вереснем 2008 р. падіння становить 31%.
Недавнє падіння долара як і раніше має значення над країнами, які сподіваються, що пожвавлення в торгівлі буде сприяти економічному росту. Японія, зокрема, страждає від сильної ієни, що робить експорт більше дорогим для іноземних покупців. Японія повідомила в четвер, що її експорт зріс на 3,2% минулого місяця стосовно серпня з урахуванням сезонної корекції, але він як і раніше на 37,1% нижче показника попереднього року.
Більш широкий звіт про ситуацію у світовій торгівлі буде надано в найближчі дні. США повідомить дані про обсяг своєї міжнародної торгівлі за серпень у п'ятницю. Китай повідомить свої цифри за вересень у понеділок. Міжнародний валютний фонд оцінює, що обсяг світової торгівлі скоротиться на 11,9% цього року й виросте на 2,5% у наступному році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас