Експерт: Подальше зростання фондового ринку України залежить від звітності провідних світових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Подальше зростання фондового ринку України залежить від звітності провідних світових компаній

Фондовий ринок
214
Подальше зростання фондового ринку України залежить від звітності провідних світових компаній. Так прокоментував поточну ситуацію на ринку голова інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп" Олександр Спасиченко.
"Тренд українського ринку цінних паперів на найближчі 2-3 місяці багато в чому залежить від фінансових результатів найбільших світових емітентів за третій квартал 2009 року", - сказав він.
У цьому зв'язку А.Спасиченко зазначив, що піврічне зростання бірж України проходило на хвилі загальносвітових тенденцій підвищення. " Чи продовжать найбільші інвестори світу вкладати й далі в emergin markets (ринки, котрі розвиваються - ред.), до яких відноситься і наша країна, залежить від їхніх прибутків на основних світових майданчиках додав він.
За словами А.Спасиченка незважаючи на те, що найбільші темпи розвитку сьогодні демонструють emergin markets, світовий тренд продовжує визначатися на торгах паперами найбільших компаній світу , що входять в індекси Nasdaq и Dow Jones. За словами глави інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп", масштабна публікація звітів почнеться вже на наступному тижні. Так, у вівторок увага ринку буде прикута до фінансових результатів Johnson & Johnson і Intel Corporation, у середу - JPMorgan Chase & Co. і металургійного гіганта POSCO. Четвер стане багато в чому визначальим для подальших настроїв інвесторів. Вони одержать ґрунт для міркувань у вигляді даних Citigroup Inc., Goldman Sachs, Google, IBM, Merck Ltd, Nokia. І нарешті, в останній день тижня стануть відомі результати діяльності найбільших компаній Bank of America Corporation і General Electric.
А.Спасиченко також зазначив, що період звітності може принести на ринок зайву волатильність. При цьому, за його словами, успішні дані за одним емітентом будуть підштовхувати гравців до покупок, а потім провальні результати, що пішли, іншої компанії можуть сприяти вже розпродажу акцій. "У цілому ми очікуємо переважно позитивних результатів діяльності емітентів на хвилі швидкого відновлення світової економіки й доступності кредитних ресурсів для бізнесу на Заході", - зазначив експерт.
"Таким чином, усе очевидніше будуть виглядати передумови для продовження росту більшості світових бірж, у тому числі й українських", - додав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас