Віце-прем'єр РФ: Україна не отримає російського кредиту, Білорусь може отримати кредит фонду ЄврАзЕс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр РФ: Україна не отримає російського кредиту, Білорусь може отримати кредит фонду ЄврАзЕс

Кредит&Депозит
173
Питання про надання кредиту Україні не розглядається, заявив віце-прем'єр, міністр фінансів Росії Олексій Кудрін журналістам у Кишиневі.
"Що стосується кредиту Білорусі, він може бути наданий у рамках антикризової програми, подібні кредити видаються через Антикризовий фонд ЄврАзЕс, але Білорусь поки документи про його створення не підписала", - сказав А.Кудрін.
"Як тільки ці документи будуть ратифіковані, то ми очікуємо, що наприкінці жовтня або на початку листопада, а це залежить від парламентів відповідних країн, я зберу раду міністрів фінансів Антикризового фонду ЄврАзЕс, і ми розглянемо всі заявки, які до цього часу надійдуть", - сказав глава Мінфіну.
Що стосується перспектив надання кредитних ресурсів Молдові, то, за словами А.Кудріна, з цього питання мають бути консультації. "У випадку домовленості в нас у бюджеті (на 2009-2011рр - прим. ІФ) зарезервовано $150 млн щорічно для Молдови", - сказав віце-прем'єр.
Відповідаючи на питання журналістів, А.Кудрін, зокрема, повідомив, що з новим болгарським урядом будуть продовжені консультації з питання про кредит на будівництво атомної станції в Белєнє. "Поки новий уряд ще визначається", - сказав він.
"Що стосується Сербії, то в нас є заявка від неї. Заявка розглядається, найближчим часом ми щодо неї визначимося", - відзначив А.Кудрін, уточнивши, що Сербія подала заявку на кредит в 1 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас