Золото може встановити нові рекорди ціни на фоні падіння долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може встановити нові рекорди ціни на фоні падіння долара

Валюта
501
Золото може продовжити зростання і встановити нові рекорди ціни на наступному тижні на тлі падіння долара, а також на побоюваннях прискорення інфляції, повідомило агентство Bloomberg.
Дванадцять із 19, або 63% трейдерів, які приймали участь агентства, інвесторів і аналітиків, очікують подорожчання дорогоцінного металу. При цьому шість респондентів прогнозують зменшення ціни, а ще одна людина зайняла нейтральну позицію.
Цього року золото подорожчало на 20%. При цьому долар торгується близько до мінімальної оцінки більш ніж за рік відносно кошика із шести основних світових валют.
"Долар, схоже, готовий почати більш безладне падіння, - зазначає трейдер R.F.Lafferty Майкл Мартін. - Якщо це відбудеться, золото, безсумнівно, продовжить дорожчати. Воно може зростати, навіть якщо долар візьме паузу в зниженні".
У минулу п'ятницю більшість аналітиків очікували підвищення вартості золота, і їхній прогноз виправдався. Ціна золота з негайною поставкою в Лондоні з початку поточного тижня піднялася на 4,6% і становить у п'ятницю $1048,6 за унцію. Поки підвищення на цьому тижні є рекордним з кінця квітня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас