Точка зору: В Україні необхідно запровадити погодинну оплату праці і додаткові виплати для тих, у кого мінімальна зарплатня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: В Україні необхідно запровадити погодинну оплату праці і додаткові виплати для тих, у кого мінімальна зарплатня

390
В Україні необхідно запровадити погодинну оплату праці й додаткові виплати для тих, у кого мінімальна або близька до мінімального заробітна плата. Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції президент Центру ринкових реформ, екс-міністр економіки Володимир Лановий.
"Україні необхідно переходити на погодинну заробітну плату й не встановлювати мінімум на місяць. Для багатьох є прийнятним працювати 10-15 днів на місяць, пыдпрацьовувати в інших місцях", - сказав експерт. На його думку, це нормальна практика для молоді. Крім того, така система дасть можливість не прив’язуватись до чітких рамок мінімальної заробітної плати на місяць.
Також В.Лановий підкреслив необхідність введення в Україні прогресивної шкали оподатковування для тих, у кого рівень доходів більше високий, особливо щодо одержання дивідендів, доходів на капітал, щоб стимулювати власників капіталів до інвестування, а не до нагромадження приватних доходів і використання їх на власні потреби. У той же час у цій шкалі варто започаткувати систему додаткових виплат для тих, хто одержує мінімальну заробітну плату, незалежно від інших соціальних виплат, наприклад, на дітей і т.п.
"Всі люди шляхом такого перерозподілу повинні одержувати додаткові виплати. Тоді ми погасимо такі соціальні подразники, як ріст інфляції", - вважає В.Лановий.
На думку експерта, якщо сьогодні підвищити мінімальну заробітну плату, то збільшиться рівень безробіття. У той же час сфера соціальних виплат вимагає реформування, оскільки вона не є адресною. А заробітна плата підвищується тільки в умовах зростання внутрішнього валового продукту (ВВП), тому що інших ресурсів зростання доходів суспільства не існує. Однак в Україні не спостерігається збільшення ВВП - ні в промисловості, ні в будівництві, ні в транспортній галузі.
Крім того, зазначив В.Лановий, розриви між мінімальними й найвищими заробітними платами в Україні дуже високі - у державних галузях розриви досягають 30-35 разів, а в реальному секторі економіки - 90-100 разів. "Це говорить про те, що наше суспільство розірване, а в європейському суспільстві такої ситуації немає", - зазначив експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас