Тимошенко: Кабмін має намір на базі банку "Київ" створити поштовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Кабмін має намір на базі банку "Київ" створити поштовий банк

876
Кабінет Міністрів України має намір найближчим часом на базі банку "Київ" створити поштовий банк. Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на Третьому Всеукраїнському форумі працівників поштового зв'язку.
"Банк "Київ" успішно працює. Він має всю систему, але не має серйозної розгалуженої мережі відділень... Саме тому я думаю, що ми на найближчому засіданні уряду розглянемо пропозицію, щоб на базі такого банку зробити український поштовий банк, що буде невід'ємною частиною функціонування "Укрпошти", тобто це повинно бути одним цілим", - сказала Ю.Тимошенко.
Прем'єр підкреслила, що створення такого банку значно поліпшить ситуацію в роботі "Укрпошти", зокрема, з надання послуг і одержання плати за них, а також висловила задоволення тим, що учасники Третього Всеукраїнського форуму працівників поштового зв'язку підтримали ідею створення такого банку.
Як повідомлялося, Нацбанк України своєю постановою від 9 лютого 2009 року ввів тимчасову адміністрацію в АКБ "Київ". Тимчасовим адміністратором призначений незалежний експерт Віктор Мироненко. 10 червня цього року кабінет Міністрів України прийняв остаточне рішення про рекапіталізацію трьох недержавних комерційних банків - "Укргазбанку", "Родовід Банку" і банку "Київ".
У капіталі банку "Київ" державі тепер належить 99,93%, сума рекапіталізації склала 3,563 млрд. грн.
Довідка. Активи банку "Київ" на 1 липня 2009 року склали 3,456 млрд грн, кредити й заборгованість клієнтів - до 2,906 млрд грн, зобов'язання - до 4,069 млрд грн, статутний капітал - 2,25 млн грн, власний капітал - "мінус" 612,623 мл. грн. Банк "Київ" закінчив І півріччя 2009 року зі збитком 1,2 млрд грн проти 16,1 млн грн прибутку роком раніше.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас