Великобританії за 10-15 років необхідно вкласти 200 млрд фунтів у модернізацію енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританії за 10-15 років необхідно вкласти 200 млрд фунтів у модернізацію енергетики

Енергетика
116
Уряду Великобританії необхідно буде вкласти 200 млрд фунтів протягом наступних 10-15 років у будівництво нових електростанцій і модернізацію існуючої інфраструктури, щоб уникнути дефіциту електроенергії, а також привести показники з викидів вуглекислого газу в галузі у відповідність із новими нормами, пише газета Financial Times з посиланням на дослідження британського енергетичного регулятора Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets).
У цей час перед британським урядом виникли значні проблеми через зниження рівня видобутку нафти й газу на родовищах Північного моря й необхідності виведення з експлуатації третини потужностей з виробництва електроенергії в період до 2015 року.
"Наші сценарії можливого розвитку ситуації показують, що Британії прийдеться перебороти серйозний виклик: з одного боку забезпечити необхідні поставки електроенергії, а з іншого боку - дотримуватись обмежень з викидів", - відзначив глава Ofgem Алістер Бушанан.
Відповідно до гіршого із представлених сценаріїв розвитку ситуації, залежність Британії від поставок іноземного природного газу й нестабільність оптових цін на нього може викликати підвищення тарифів до 2020 року на 60%. Крім того, рахунки споживачів електроенергії можуть зрости ще на 14-25% через необхідність компенсувати витрати уряду на інвестиції
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас