Глава ФРС обіцяє посилювати кредитно-грошову політику з відновленням економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ФРС обіцяє посилювати кредитно-грошову політику з відновленням економіки

Казна та Політика
218
Федеральна резервна система США готова продовжувати підтримувати економіку за рахунок м'якої монетарної політики протягом тривалого періоду, але не може робити це нескінченно довго через можливість посилення інфляції, попередив у четвер голова американського ЦБ Бен Бернанке.
"Враховуючи обсяг надлишкових резервів в економіці, низький рівень інфляції, ми вважаємо, що ситуація виправдовуватиме збереження стимулюючої політики протягом тривалого часу", - заявив Бернанке, виступаючи на конференції у Вашингтоні.
При цьому Бернанке пообіцяв, що ФРС буде готова посилити грошово-кредитну політику, коли перспективи розвитку економіки покращаться достатньою мірою. "Мої колеги у ФРС і я вважаємо, що адаптивна політика, ймовірно, буде виправданою протягом тривалого періоду", - сказав він. За словами експертів, Бернанке поміняв позицію щодо можливого підвищення ставок на агресивнішу, що сприяє зростанню вартості долара.
Для боротьби з кризою ФРС знизила ставки майже до нуля, почала скупку іпотечних та інших цінних паперів, збільшивши свій баланс до $2 трлн. Аналітики вважають, що тепер перед ЦБ стоїть дуже складне завдання: згорнути ці надзвичайні заходи, не завдавши збитку фінансовому ринку.
За словами Бернанке, враховуючи відновлення економіки, банки, можливо, скоро визнають прибутковим активніше кредитування за рахунок своїх резервів, що, у свою чергу, стимулює зростання грошової маси і кредитування і зрештою призведе до інфляційного тиску. "З цієї причини, коли настане час посилювати грошово-кредитну політику, ми повинні або істотно скоротити надмірні резерви, або, якщо вони залишаться, нейтралізувати їх потенційний вплив на ширші показники грошової маси і кредитування і, отже, на сукупний попит і інфляцію", - заявив глава ФРС.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас