ФПУ звинувачує Кабмін в невиконанні стратегії подолання бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФПУ звинувачує Кабмін в невиконанні стратегії подолання бідності

Казна та Політика
167
Федерація профспілок звинувачує Кабінет Міністрів у невиконанні стратегії подолання бідності.
Про це йдеться в повідомленні медіа-центру ФПУ.
Федерація відзначає значне погіршення рівня життя впродовж 2009 року, підвищення цін на газ, продукти харчування, збільшення кількості бідних і безробітних, (фактичне) зниження прожиткового мінімуму.
"Професійні організації розцінюють такий стан як повний провал Стратегії подолання бідності, яка затверджена Президентом і мала виконуватися Урядом України", - сказано в повідомленні.
На думку ФПУ, антисоціальна політика проводиться під тиском міжнародних фінансових установ, зокрема - Міжнародного валютного фонду, що наполягає на скороченні соціальних гарантій, зарплат і підвищенні цін.
ФПУ закликає Президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, депутатів Верховної Ради компенсувати людям витрати, пов'язані з подорожчанням вартості життя.
Також ФПУ закликає профспілки всіх рівнів провести впродовж жовтня, зокрема, 17 жовтня, в Міжнародний день боротьби з бідністю, колективні акції протесту, а також висунути вимоги до роботодавців, місцевих органів влади і рад про повернення боргів із заробітної плати, виконання колективних договорів, підвищення зарплати.
Як повідомляло агентство, у вересні ФПУ закликала Ющенка і Раду не допустити прийняття держбюджету-2010 із заниженими соціальними стандартами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас