Економісти не чекають зниження безробіття в США до лютого, незважаючи на зростання ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти не чекають зниження безробіття в США до лютого, незважаючи на зростання ВВП

Казна та Політика
187
Провідні американські економісти вважають, що економіка США виросла в третьому кварталі на 3,1% і продовжуватиме підйом на рівні 2,6-2,8% протягом всього першого півріччя наступного року.
Дані чергового опитування The Wall Street Journal показали, що аналітики не чекають початку зниження безробіття аж до лютого, коли вона досягне 10,2% з нинішніх 9,8%. При цьому навіть до кінця майбутнього року вона не опуститься нижче 9,4%, вважають вони.
Економісти не чекають в цій ситуації підвищення ставок Федерального резерву, найраніше, до серпня 2010 року, що пояснюється, зокрема, високим безробіттям.
Всі останні місяці економісти підвищували прогнози зростання економіки США в третьому кварталі. Місяць тому прогнози показника зростання складали в середньому 3%, до цього - 2,4%, в червні - лише 0,6%.
За середнім прогнозом 48 опитаних аналітиків, в останньому кварталі 2009 року американська економіка виросте на 2,5%. Ця оцінка не змінилася в порівнянні з вереснем, в серпні консенсус складав 2,1%, а в попередні місяці експерти під час опитувань називали ще скромніші цифри: 2% в липні, 1,9% - червні, 1,8% - в травні.
Експерти не мають єдиної думки, як поводитиметься економіка наступного року, коли знизиться вплив державних заходів з її стимулювання і завершиться поповнення запасів, при цьому безробіття все ще буде високим. Деякі вважають, що економіку чекає друга хвиля спаду.
В 2010 року ВВП США збільшиться, на думку економістів, думка яких не змінилася в порівнянні з вереснем, на 2,8% після скорочення цього року на 0,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас