Більшість азіатських індексів росте в п'ятницю на підвищенні цін на чипи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських індексів росте в п'ятницю на підвищенні цін на чипи

Фондовий ринок
90
Більшість фондових індексів Азіатсько-Тихоокеанського регіону підвищується з відкриття торгів у п'ятницю, і зведений показник регіону завершує тиждень найбільшим ростом за останній місяць завдяки збільшенню цін на мікросхеми, повідомило агентство Bloomberg.
Інвестори віддають перевагу акціям тих компаній, на які найбільш сприятливо впливає відновлення світової економіки, і поступово виводять кошти з більш "безпечних" підприємств, включаючи, наприклад, генеруючі компанії, відзначають експерти.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, який враховує зміни котирувань на фондових площадках 14 країн регіону, здійнявся менш ніж на 0,1% з відкриття торгів - до 118,58 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 додав 0,1%. Зростання в Азії очолюють торговельні площадки материкового Китаю - Shanghai Composite підскочив на 3,8%.
"Ми всі сподіваємося на те, що світова рецесія підходить до кінця, - заявив Роб Паттерсон з Argo Investments Ltd. - Економічні індикатори виразно вже не так погані, як були. Але я не вірю, що США піднімуть облікові ставки найближчим часом".
Американський центральний банк буде готовий підвищити облікові ставки, як тільки прогноз розвитку економіки США "значно покращиться", заявив у четвер голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке. Ринки сприйняли його слова, як свідоцтво більш активного підходу до підвищення ставок.
Вартість базового чипу пам'яті DRAM збільшилася в четвер на 2,4%, до максимального рівня з 17 червня 2008 року, за даними Dramexchange Technology Inc. - оператора найбільшого спот-ринку мікросхем в Азії.
Підіндекс високотехнологічних компаній MSCI Asia Pacific росте в п'ятницю найшвидшими темпами серед 10 галузевих груп показника - 0,7%.
Ціна паперів південнокорейської Samsung Electronics, світового лідера у виробництві чипів пам'яті, здійнялася на 3,9%. Компанія N2 у цьому сегменті Hynix Semiconductor збільшила капіталізацію на 2,1%.
Падіння серед генеруючи компаній Азії в п'ятницю очолює японська Electric Power Development Co. - 2,2%.
Рекордно високі ціни на золото підтримують зростання котирувань золотодобувних компаній, включаючи китайські Zijin Mining Gold і Shandong Gold Mining, акції яких подорожчали на 10% на торгах у Шанхаї. Ринкова вартість австралійської Newcrest Mining збільшилася на 1,3%.
Золоті ф'ючерси здійнялися до рекордних $1062,70 за трійську унцію за підсумками сесії в Нью-Йорку в четвер. Під час електронних торгів у п'ятницю вартість золота впала на 0,8%.
Індекс 6 кольорових металів Лондонської біржі металів (LME) виріс у четвер найшвидшими темпами з 3 серпня - на 4,2%. Ціна акцій японського торгового дому Mitsubishi Corp., більше половини прибутку якого доводиться на торгівлю сировиною, збільшилася на 0,7%.
Курс цінних паперів японської Nintendo Co. злетів на 6,9%, тому що Citi підвищив оцінку акцій компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас