ММВБ першою з російських бірж стала повним членом Всесвітньої федерації бірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ММВБ першою з російських бірж стала повним членом Всесвітньої федерації бірж

Фондовий ринок
168
World Federation of Exchanges (Всесвітня федерації бірж, WFE) затвердила ММВБ як повного члена федерації, сказано в повідомленні ММВБ. Відповідне рішення було прийнято 6 жовтня на засіданні генасамблеї WFE, що відбулося у Ванкувері. Раніше ММВБ мала статус члена-кореспондента WFE, отриманий в 2002 році, потім статус афільованого члена, отриманий в 2007 році.
ММВБ стала першою російською біржею, що отримала статус повного члена WFE. Присвоєння біржі статусу повного члена WFE є загальновизнаним критерієм якості й надійності національного ринку для міжнародних інвесторів.
WFE є професійним майданчиком для регулярного спілкування керівників найбільших бірж світу. Федерація консультує біржі з питань стратегії подальшого розвитку і підвищення ефективності бізнесу, сприяє молодим біржам в становленні й розширенні бізнесу, підключенні до глобальних фінансових ринків.
Прийняття рішення про затвердження ММВБ як повного члена WFE сприятиме зміцненню статусу Росії як фінансового центру, приходу зарубіжних інвесторів на російських фондовий ринок і дозволить ММВБ використовувати передовий досвід провідних світових бірж для подальшого розвитку російського фінансового ринку.
Нині повними членами WFE є 56 бірж з сукупною капіталізацією ринку в $61 трлн і обсязі торгів акціями $100 трлн (кінець 2007 р.). Загальна кількість учасників ВФБ всіх рівнів - понад 100 бірж (21 - афільовані члени, 30 - кореспонденти). Всі головні рішення ухвалюються радою директорів, що складається з 17 членів (з числа глав бірж-членів ВФБ). Біржі - члени федерації обслуговують також переважну більшість ринків деривативів і паїв інвестиційних і взаємних фондів.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас