Тарифи на мобільний роумінг у країнах СНД в 3-6 разів вищі, ніж у Євросоюзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на мобільний роумінг у країнах СНД в 3-6 разів вищі, ніж у Євросоюзі

189
Тарифи на роумінг мобільної телефонії в країнах СНД у три-шість разів вищі за тарифи у країнах Європейського союзу. Про це заявив керівник Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Росії Ігор Артем'єв
"Це означає, що в країнах СНД за роумінг ми платимо на 300-600% більше покладеного", - пояснив Артем'єв.
За його словами, у цих дослідженнях не буде поставлено крапку, а вживатимуться реальні кроки.
"Ми створимо відповідний оперативний план, за яким будуть перевірятися компанії мобільної телефонії, а відповідні рішення будуть запропоновані урядам наших країн", - відзначив голова ФАС, передає РБК-Росія.
В 27 країнах Євросоюзу з 1 липня 2009р. почали діяти нові розцінки на телефонний роумінг. У рамках директиви ЄС про поетапне зниження плати за роумінг від 2007р. вартість вихідного роумінгового дзвінка знижена з 46 до 43 євроцентів, що входить - з 22 до 19 євроцентів. Стільниковим операторам запропоновано починати розрахунок оплати за послуги роумінгу з 30-ї секунди дзвінка щоб уникнути "округлення" хвилин.
Для європейця, який перебуває за межами своєї країни, але в межах ЄС, вартість текстового повідомлення не перевищує 11 євроцентів, а завантаження інтернет-даних обсягом один мегабайт коштує не дорожче 1 євро.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас