Більше 100 робітників російського Ford звільнились через продовження скороченого режиму роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше 100 робітників російського Ford звільнились через продовження скороченого режиму роботи

158
Незгодні з наказом про продовження скороченого режиму роботи ще на 4 місяці звільняються з російського заводу Ford. Про це повідомив директор зі зв'язків із громадськістю Ford Russia Катерина Кулиненко.
"У відповідності до Трудового кодексу РФ, співробітникам, що звільнилися, виплачена вихідна допомога в розмірі їх місячного середнього заробітку при звільненні, а також буде виплачуватися частинами їх середній місячний заробіток до наступного працевлаштування, але не більше двох місяців", - додала Кулиненко.
Ніяких скорочень або звільнень персоналу на підприємстві не буде. Заради цього наприкінці вересня підприємство перейшло на роботу у дві зміни замість трьох звичайних.
Ті, хто підписав наказ про скорочення режиму, а це інші 400 співробітників підприємства, "залишаються працювати на заводі". Керівництво заводу пішло на ці міри, незважаючи на протест профспілки (близько 40 робітників оскаржили в суді введення неповного робочого тижня, але рішень за позовами поки не прийнято) через падіння попиту на нові автомобілі. Скорочується виробництво. Цього року Ford випустить у два рази менше автомобілів , не більше 63 тисяч. З 5 червня завод Ford був змушений скоротити режим роботи, щоб уникнути масових звільнень штатних співробітників.
Усього на заводі Ford у Всеволожську, котрий відкрито в 2002 році, працює біля двох тисяч осіб.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас