Родовід Банк потребує додаткової рекапіталізації і пом'якшення резервних вимог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Родовід Банк потребує додаткової рекапіталізації і пом'якшення резервних вимог

Валюта
1115
Родовід Банку для розрахунків з вкладниками Укрпромбанку (обидва – Київ) буде потрібна додаткова рекапіталізація і пом'якшення резервних вимог, повідомив глава правління Родовід Банку Сергій Щербина.
"Ми розраховуємо на рефінансування Нацбанку України і додаткову рекапіталізацію з боку Кабміну. Також ми маємо намір просити у Нацбанку пільги в частині виконання нормативів резервування, економічних нормативів і сприяння в частині покупки валюти: адже частина депозитів Укрпромбанку була оформлена у вільно конвертованій валюті", - сказав він інтернет-виданню Maanimo.
За його словами, для відпрацювання дій і запуску виплат коштів вкладникам місяця буде достатньо.
"Будуть визначені конкретні відділення, в яких почнуть виплачуватися депозити клієнтам Укрпромбанку. Напевно, ми підемо вже уторованим шляхом: створимо реєстр - так звану електронну чергу, в рамках якої й почнуть здійснюватися виплати. Щоб, умовно кажучи, встати в цю чергу, вкладникові досить буде подзвонити в наш call-центр або реєструватися на сайті. Після чого йому буде визначено час, в який він прийде і отримає свої кошти", - пояснив банкір.
Як повідомлялося, уряд раніше розглядав можливість рекапіталізації проблемного Укрпромбанку за рахунок бюджетних коштів. За оцінкою Нацбанку України, банк потребував додаткового капіталу на суму 8,9 млрд грн. Проте 6 жовтня Кабмін затвердив вирішення про переведення зобов'язань вкладників і активів Укрпромбанку в Родовід Банк.
В Секретаріаті президента України критикують це рішення, порівнюючи його з альянсом "двох калік": доцільнішим було би переведення вкладників Укрпромбанку в потужніший Державний ощадний банк України.
Згідно з даними Нацбанку, на 1 липня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк посідав 18-е місце (9,47 млрд грн.) серед 184 банків, що діяли в країні. На початок серпня його клієнтами були понад 388 тис. українців. Тимчасова адміністрація діє у фінустанові з січня 2009 р.
Родовід Банк на початок липня за розміром загальних активів займав 23-е місце (8,73 млрд грн.), Фінустанова перейшла під контроль уряду в результаті реалізації програми рекапіталізації банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас