"Мотор Січ" повела за собою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мотор Січ" повела за собою

Фондовий ринок
246
Український ринок акцій у середу закрився падінням
За підсумками дня індекс Української біржі знизився на 1,52% - до 1432,20 пункту, індекс ПФТС - на 0,71%, до 592,66 пункту.
За словами брокера інвестиційної компанії Concorde Capital Анастасії Назаренко, тенденцією поточного тижня було відкриття ринку гепом нагору, і торговельна сесія в середу не стала виключенням. "На тлі сприятливої кон'юнктури глобальних площадок, росту цін на сировину, очікування позитивної корпоративної звітності за третій квартал ринки в першій половині дня торгувалися в зеленій зоні,- відзначила вона.- Котирування всіх ліквідних українських паперів також підтримували "бичачі" настрої, крім акцій "Мотор Січ", фіксація прибутку з яких почалася з ранку".
"У другій половині сесії, після стрімкого руху цін на акції в останні кілька днів, спекулянти фіксували прибуток з усіх ліквідних паперів. Зниження досягало 2%",- відзначив трейдер компанії iTrader Володимир Волков.
На Українській біржі в середу лідерами падіння стали акції Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (10,86 %), Новомосковського трубного заводу (7,14%) і Укрсоцбанку (5,56%). Лідерами з обсягів торгів стали акції "Укрнафти" (укладено 240 угод на 7,8 млн. грн.), Єнакіївського металургійного заводу (170 угод на 4,9 млн. грн.) і Алчевського металургійні заводи (182 угоди на 4,6 млн. грн.).
На ПФТС у середу лідерами за обсягами торгів стали акції "Укрнафти" (1,4 млн. грн.), Єнакіївського металургійного заводу (1,3 млн. грн.) і Стаханівського вагонобудівні заводи (751 тис. грн.).
"Показовими для фондових площадок стануть фінансові дані найбільшого в США виробника алюмінію - компанії Alcoa, публікація яких відбудеться після закриття торговельної сесії в Україні. Перед їх виходом інвестори страхуються від ризиків, фіксуючись на поточних рівнях, тим самим продавлюючи котирування й приводячи індекси в червону зону",- стверджує Назаренко.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас