Український ринок акцій у середу скорегувався вниз слідом за настроями на світових площадках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у середу скорегувався вниз слідом за настроями на світових площадках

Фондовий ринок
97
Український ринок акцій у середу закрився падінням на тлі зовнішнього негатива, що обумовив зниження на світових фондових площадках і сировинних ринках. За підсумками дня індекс "Української біржі" упав на 1,52% - до 1432,20 пункту, індекс "ПФТС" - на 0,71%, до 592,66 пункту.
"Ринок акцій України вкорте виріс на відкритті на 1,5% (індекс "Української біржі"), але не зміг утриматися на досягнутих висотах, почавши в другій половині дня корекцію. Зросла волатильність на ринку говорить про ризик значного падіння після стрімкого зростання на минулому тижні", - прокоментував ситуацію керівник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко.
Як відзначив інвестиційний консультант ІК Dragon Capital В'ячеслав Орлюк, український фондовий ринок пішов униз слідом за провідними європейськими індексами, вплив на які зробив вихід гірше очікувань даних з ВВП єврозони. У підсумку до кінця торговельної сесії гравці зволіли закривати позиції з більшості акцій.
За словами експерта, головними гравцями на ринку в середу були місцеві інвестори, яких цікавили, в основному, найбільш ліквідні акції "першого" й "другого ешелонів". При цьому позитивну динаміку продемонстрували лише лідери останніх днів - акції Маріупольського заводу важкого машинобудування і Стаханівського вагонобудівного заводу (+7,11% й +5,04% відповідно, "Українська біржа").
Як повідомили експерти, продажі в середу переважали з акцій елітної металургії, машинобудування й банківського сектора.
Прогнозуючи подальший рух українського фондового ринку, Орлюк сказав, що позитивну динаміку світовим, а слідом за ними й українськими фондовими площадками можуть додати результати фінансової звітності за третій квартал найбільших американських корпорацій. "Зокрема, у ніч із середи на четвер звітують Alcoa і саме результати її звітності з великою часткою ймовірністю зададуть вектор подальшого руху всіх фондових площадок", - говорить експерт.
На "Українській біржі" у середу лідерами падіння стали акції Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча - на 10,86 %, Новомосковського трубного заводу - на 7,14%, Укрсоцбанку - на 5,56%. Лідерами з обсягів торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 240 угод на 7,8 млн грн, Єнакіївського металургійного заводу - 170 угод на 4,9 млн грн, Алчевського металургійні заводи - 182 угоди на 4,6 млн грн.
На "Українській біржі" у середу укладено 2111 угод на 49,6 млн грн.
На "ПФТС" у середу лідерами з обсягів торгів стали акції "Укрнафти" (1,4 млн грн), Єнакіївського металургійного заводу (1,3 млн грн), Стаханівського вагонобудівні заводи (751,0 тис. грн).
На "ПФТС" обсяг торгів склав 14,3 млн грн.
Як повідомила трейдер ІК "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінських, на ринку українських єврооблігацій у середу торги проходили досить активно.
"На тлі інформації про минаюче слухання щодо визнання невиплати боргу "Нафтогазом України" в ISDA (International Swaps and Derivatives Association) інвестори продавали суверенні облігації Україна 11, що втратили за день 100 б.п. закриваючись на рівні 92,25 93,25. Крім того, спостерігалися продажі бондів Україна-17, які втратили близько 50 б.п. у ціні, закриваючись на рівні 77,6-77,75", - сказав він.
За даними "Трійки", у корпоративному сегменті в середу спостерігався попит на бонди Альфа Банк Україна-12" і "Інтерпайп-10".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас